2001 model astra g 90 bin kmde. otomatik vites... araçta son 6 - 7 bin kmden beri tüp var atiker... son günlerde ilk çalıştırmada stop etme problemi vardı ilk çalıştırdığımda gaza basmazsam bzen stop ediyordu sonraları bu durum giderek sıklaşmaya başladı... bir kaç defa da ilk kalkışta otomatik olmasına rağmen stop etti... bugünde arabada gaz yememe problemi başladı... gaza yükleniyorum abartısız 3 - 4 saniye sonra tepki veriyor...önceki gibi de hızlanmalarda tepkili değil gaza sonuna kadar basmama rağmen sanki yavaş yavaş gaza basıyormuşum gibi ağır ağır hızlanıyor... birde klimayı denedim bugün rolantide çalışırken devir ibresi birkaç dalgalanmadan sonra stop etti... bunu ard arda 5 - 6 defa denedim sonuç aynı oldu... sonra çalıştırıp gaza sonuna kadar yüklendim 8 - 10 saniye bekledim... sonra klima olayı düzeldi ama araba halen gaz yemiyor... sorun gaz kelebeği - egr türü bişey gibi geldi forumdan araştırdığım kadarıyla... sizlerin yorumu nedir... hem tüpde hemde benzinde denedim durum aynı... özcelikle gaz kelebeği ve carbon clean yaptırmayı düşünüyorum... z motor olduğundan gaz elektronik galiba... rolanti düzenleyici ya da rolanti motoru varmı bu motorlarda... sorun bunlardan olabilirmi... sonuçları yazacağım...