Astra G Modülsüz Kumandadan Cam Kapatma

IN4001 diyotu sanırım eşikten geçen kablolardan yeşille sarı arasına takıyordunuz bu kadar basit birşey aslında. Mokia bi baksa halleder diyotu bulmak kolaydır zaten. kendisi zaten akım eşik değerlerini yazmış bu yontemle aklımızda soru işareti kalmaz. teşekkürler Mokia

Bu arada emrahaydemir 'e

alarm takdırdın ama özelliklerini yazar mısın ? niye cunku iyi bir alarmda immobilizer in iptali soz konusu olabiliyor onun dışındaki alarmlar ise pek etkili olmuyor. bizim astraların kapı çıtalarından girmeye calışan hırsızları caydıran etkili alarmlar genelde immo nun iptalini gerektiriyor yanlış bilmiyorsam.

hem takdırdıgın alarm ın ozelliklerini ve markasını hemde nerede ne kadara takdırdıgını yazabilir misin ?

çok güzel özellilik tawsiye ederim oluyorsa herkes yaptırsın.

arabayı park edince,abi camların açık kaldı diyenleri seviyorum :)
ama aküyü de yeni almıştım,o yeşil renk olması gereken yere ne zaman baksam hep siyah,ta ki arabayla biryere gidince yeşile dönüyor,iki gün sonra yine siyah...

Son düzenleme:
benim elektrikcide 10 liraya yapmıştı, ama tek kilitlemeye camları kaldırıyor. tofaş iç aydınlatma geciktirici rölesine bişeyler yapıp taktı, kontaktan ve sigortadan uç aldı, kontak takılıyken kapıları kilitlediğinde camlar kapanmaması için dedi. ve motor kaputu açma kolunun oradaki plastiğin altına koyup o plastiği kapattı. ama ben hala çift kilitlemeyle kapansın istiyorum ve olmuyor, gecenlerde bir konu açılmıştı bununla ilgili denedim olmadı, hatta combosu olan bi abi ne uğraşıyosun ki serviste iki kabloyla hallediolar dedi baktım onun arabasına oda tek kilitlemeylecamları kapatıyor.

bence tofaşın geciktirici rölesi bu iş için en ideal parça; diyot devamlı akım çeker ve aküyü bitirir; diyot yerine ; eşikteki kablolar arasına bu röle takılırsa 30 sn sonra otomatikman devreden çıkar ve akım çekmez; ve 30 nolu ucuna ceyran verildiğinde devreden çıkar; 30 nolu uca kontak ceyranı ;ya da alarmdan gelen herhangibir ceyran bağlanabilir; rölenin fiyatı 10 ytl; ben vectrada bu röleyle modülsüz camları çektirmiştim bu aracımda modül var ; ama tavan lamba röleside var fakat tavan lambasına bağlı.....

160 mılyona taktırdım cenmax marka alarm kumandanın ıcıne taktırdım alarmı extra bı kkumanda yok yanı yeni bosnada taktırdım cok memnunum aku ıleılgılı hıc bır sorunum olmadı akunun zayıflama nedenını anlıyamadım.bır kez bastıgımda kapılar kılıtlenıyor 2 cı kez bastıgımda hem alarm devreye gırıyo hem motor kılıdı hemde camlarım otomatık kapanıyo.ve bışey dıyım sızlere acayıop forsu var kumandadan camları kapatıyorum şeklı manyak :D

arabayı aldığımda yetkili seviste cenmax alarm hediye olarak takılmıştı,kumanda anahtarından kontrol ediyorum ilk basışta kapıları kilitliyor ikincide ise alarm devreye girip immobilizeri kilitliyor ve camların dördünü kaldırıyor.(açıksa)

bi elektrikçi aynısını soylemişti
kapının alttaki tum kabloları soydu(neredeyse) uzun bi deneme sonrası bulamayıp
"kapıyı sokecegız" dediğinde hayır dedim ve çıkıp gittim bi dahada ucuz bi elektrikçiye gitmem

Geri