astra g kat iptali + muayene

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eguzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eguzen

Kayıtlı Kullanıcı
10-Balıkesir
arkadaşlar benim bir sıkıntım var yolda giderken biraz fazla gaz verdiğimde eksozdan tıkır tıkır sesler geliyordu bir ustaya gittim oda katalitik ten geldiğini söyledi o zaman sök dedim tüv muyanesinden geçemezsin sökersem, ama bende ucuz katlar var onlardan takıyım istersen hem muyaneden de geçersin dedi. Şimdi,
Soru 1 : 1999 Astra G de kat iptali yaparken katı söküp sadece düz borumu kaynatılıyor.
Soru 2 : Kat iptali yapılınca gerçekten tüv muayenesinden geçememmi ?
Soru 3 : Eğer Tüv den geçemezsem bu ucuz dediği kat takılınca geçebilirmiyim şimdiden teşekkürler

Önceki aracımda kat iptali vardı.Katalizör sökülüp yerine düz boru kaynatılıyor.Egzoz sesi hafif değişir.

TUV'den muayaneden her yerden geçti. Sorun olmadı:)

katalizatör iptali durumunda tüvden geçilemeyeceğini duymuştum, bir ara forumda dönmüştü sanırım bu konu..

bu durumda, düz boru takıldığında tüvden geçemeyeceğiniz gibi oksijen sensörü 2 de görevini göremeyeceğinden arıza ışığını yakacaktır..

bir ara ben de katalizatör problemi yaşamıştım, ustam bana katalizatör yerine onun görevini görüyormuş gibi göreünecek, oksijen sensörünü de monte edebileceği ve arıza ışığının da sönmesini sağlıycak bir parçadan bahsetmişti, 120-150 tl civarı bişeymiş..
neyseki benim problem katalizatörde değilmiş...

Ben kat iptali yaptırdım ve Ankara'da geçemedim muayeneden.Gittim geçici olarak taktırdım orj. kat.Muayeneden sonra yeniden eski haline döndürdüm.

Ben kat iptali yaptırdım ve Ankara'da geçemedim muayeneden.Gittim geçici olarak taktırdım orj. kat.Muayeneden sonra yeniden eski haline döndürdüm.
peki bu işlemi nasıl yaptırdınız yani kat sökülüp düz borumu kaynattırdınız arıca ışığı falan yandımı?

İçini boşaltın takın, arıza lambası yakmadıktan sonra sorun yok. Ucuz olanı ile de elbet geçersiniz, muayene de var mı yok mu ona bakıyorlar.

hiç uğraşma iskitlerde egzozcularda bol miktarda kat var.200 -300 lira arası bulursun

peki bu işlemi nasıl yaptırdınız yani kat sökülüp düz borumu kaynattırdınız arıca ışığı falan yandımı?

Abicim kusura bakma sorunu geç gördüm.Arıza ışığı yakmadı.Araya bir boru kaynatılıyo evet.

Geri