Astra G gösterge halkaları???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _volkan_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

_volkan_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar herkese selamlar. Bir otomotiv firması vasıtasıyla stainmetz astra g alüminyum gösterge halkaları getirttim. Sorun şu bunu nasıl takacağımı göstergenin sökülmesi gerektiği için bilemiyorum. Aslına bakarsanız sökmek kolay fakat gösterge elektronik bi parça olduğu için göstergeyi yerinden sökünce arabanın çalışmaması göstergenin felan sıfırlanması gibi bi sorunla karşılaşmak istemiyorum. Arabanın garantisi var. Servis 100 liralık bu parçaları takmaya 150 lira sitedi. Bi ustaya götürdüm oda 70 istedi çıldırdım. LÜTFEN yardım.........:sorry::confused:

forumda bir arkadaş corsaya yapmıştı; arama yaparsan bulabilirsin; göstergeleri söküp takmak dert değil ama camını sökmek sorun; forumda yapan arkadaş yaparken camı kırmış ve iptal etmek zorunda kalmıştı camı; buna rağmen gayet güzel olmuştu....

hiç bişey olmaz
göstergenin çevresindeki muhafazayı çıkarınca yukarıda beyaz bir plastik kol göreceksin onu sağa yada sola iteleyince (şimdi tam hatırlamıyorum) mandallı bi sistem var gösterge pat diye eline gelir
astra g lerin göstergeleri soketli hiçbir kablo vs bişeyle uğraşmazsın
korkmadan rahatlıkla sökebilrisin km falanda sıfırlamaz

abilerim kardeşlerim sağolasınız cevaplarınız için. Benim korkum göstergeyi sökünce (soketli olduğunu biliyorum) işim bitince herşeyi yerli yerine takıp eskisi gibi hale getirdikten sonra marşa basınca araba çalışmazsa beyin bozulursa yada nebilim bişiler çalışmazsa yada onun gibi bişi olmasında korkuyorum. yani yapmadan önce bişiler yapmak lazımmmı örneğin bi sigortanın çıkarılması yada akünü felan ssökülmesi gibi. acayip tırsiyırımmmm.

hiç bişey olmaz
göstergenin çevresindeki muhafazayı çıkarınca yukarıda beyaz bir plastik kol göreceksin onu sağa yada sola iteleyince (şimdi tam hatırlamıyorum) mandallı bi sistem var gösterge pat diye eline gelir
astra g lerin göstergeleri soketli hiçbir kablo vs bişeyle uğraşmazsın
korkmadan rahatlıkla sökebilrisin km falanda sıfırlamaz
aynen oyle ben gecen hafta taktım cok guzel oldu zor degıl araca farklı bır hava verıyor

yani diyosunuzki al eline tornavidayı gönül rahatlığıyla sök tak yerine bas marşa çalışsın sorunsuz sıkıntısız şıkır şıkır????????

yani diyosunuzki al eline tornavidayı gönül rahatlığıyla sök tak yerine bas marşa çalışsın sorunsuz sıkıntısız şıkır şıkır????????

çalışır tabi, hiç bişey olmaz ; soketi farklı takmazsan; zaten hatalı takman mümkün değildir bence...

vw gurubu olmus olsa sökme derdım cunkı vw de ımmo göztergeye entegre edılmıs durumda. gösterge olmayınca çalısmaz + sökunce elınde kalabılır. ama opelde öyle bı sorun yok

Arkadaşlar herkese selamlar. Bir otomotiv firması vasıtasıyla stainmetz astra g alüminyum gösterge halkaları getirttim. Sorun şu bunu nasıl takacağımı göstergenin sökülmesi gerektiği için bilemiyorum. Aslına bakarsanız sökmek kolay fakat gösterge elektronik bi parça olduğu için göstergeyi yerinden sökünce arabanın çalışmaması göstergenin felan sıfırlanması gibi bi sorunla karşılaşmak istemiyorum. Arabanın garantisi var. Servis 100 liralık bu parçaları takmaya 150 lira sitedi. Bi ustaya götürdüm oda 70 istedi çıldırdım. LÜTFEN yardım.........:sorry::confused:

arkadaşım elin yatkın ise sökersin, aynı araba bende var, Km rakamının arkasında bulunan ampul kesmişti, formdaki arkadaşların teşvikiyle kendim söktüm, gösterge elime geldi hemen arkasında bulunan ampulu aldım ve değiştirdim. Yerine taktım problem kalktı.

Sökmek için direksiyonun ayar mandalını açıp direksiyonu aşağıya indireceksin, hemen direksiyonun sağında ve solunda bulunan plastik tapa kapaklarını kaldıracaksın burada bulunan vidalara ulaşacaksın, plastik muhafaza çıktıktan sonra göstergenin üstünde bulunan beyaz mandalı sola çevireceksin, böylece kilit mandalı takılı bulunduğu yerden çıkıyor, göstergede takılı bulunduğu sıviçten kurutulup boşta kalıyor,böyleçede göstergeyi yerinde çıkarabiliyorsun, takılma işlemide sökülme şeklinin tam tersi......kal sağlıcakla.......

kesinlikle elin yatkın değilse bu işe girişme......:alkis:

Geri