Astra G Fan Rezistansi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu fan nasıl sökülüyor..... arkadaşlar
Başka vida varmı tutan. tırnak vs.
fanjn9.jpg

Arkadaşlar şu rezistansın yeri ile şu fan motorunun nasıl çıkacağını allah aşkına biriniz söyleyin ya.

Help Me..!

bilsem inan yardım etmek isterdim ama biri bakar umarım senin duruma da pazar günü zor be kardeş kimse bugün açlışmo ki belki pazartesi günü cevap alabilirsin ustalardan. umarım başarıırsın ki başardığında burada fotoları bekliyoruz. ... :)

Arabayı klimalarını bilmiyorum ama diğer tüm soğutma sistemlerinde ısı eşanjörü(evaporator) üzerinde rezistans yer alır. Amacı da soğutma sistemi üzerinde biriken buzu çözmektir. Üzeri buzla kaplanmış klima eşanjörü soğutma yapamaz, daha kötüsü klimada daha fazla arızaya sebep olabilir. Ama dediğim gibi arabanızdaki yerini bilemiyorum, ve arabanızın elektronik programını da bilmiyorum (rezistanta akım geçmiyorsa tüm sistemi kapatıyor olabilir). Bence bu işi bilen iyi bir tamirciyle tartışın ve iyi pazarlık yapın. Saygılar.

başka bi klimacıya götür derim işleri bu olan insanlar war çok kolay halleder bu sorunu.

Klimacıya götürücem de yinede şu fan motoruna sinir olsum. nasıl çıkıyor bu yerinden.?

mokıa şehir dışındaydım söktüğün vidalardan sonra o plastik oksamı iki bölümden ibaret hafifçe sola çek gelir ...

Ben alttaki fan kısmın çıkaracağım. sola polen filtresine doğru deilmi
Arkada motor tarafından gelen hava girişimi var nereye bağlı
Saga sola bayaa salladım ama gelmedi kırılmasın diye fazla zorlamadım.
muhtemelen camın ordan su almış içine oksit yapmış. ama fanı tam sökmeden içini göremedim.
Peki bu bahsi geçen ama benim göremediğim fan rezistansı nerede oluyor.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Dediğiniz gibi yapıp fanı çıkardım yerinden.

Tahmin ettiğim gibi fana gelen voltaj normal.
Fan motoru problemli.

fanvoltajgv0.jpg

Kontagı açıp fan anahtarını çefirince fana 12V geliyor..

vananahtarte7.jpg

Fan motorunu çıkardım Tahmin ettiğimgibi içine su gelmiş. ve bayağı kireç ve oksitlenmiş.

Motor presliğibi sanki motorun içini açmak istiyorum. nasıl açacağız motoru.
Açan varmı aranızda.

fanarkagj2.jpg

Son düzenleme:
Geri