Astra G Fan Rezistansi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MOKIA

Başkan
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar iç havalandırma fanı üflemiyodu. bu günn servise gittim. fan rezistansı arızalı dedi 80-ytl diyince dursun dedim.
torpido nun arkasındamış sanırım söken oldumu hiiç tam olarak nerede.
arac ısıtmada değilken rezistan ile ne alakası var anlamadım.

Arkadaşlar torpidoyu açtım araç dışarda bekliyor. Acil yardım lütfen

Arkadaşlar torpidoyu söktüm araç dışarda bekliyor.
Fan rezsitansı nerede teybi sökmüştüm kablolraı çekmiştim. Boşta sarı bi soket var resimdeki.

Bu fan rezistansının mı soketi. Ama nereye takılacak bulamadım
toroido001ux6.jpg

Sarı soket bu..
Bide fan motorunu söküp yaglıyayım kömürlerine bakayım dedim önden 3 tane kapak vidasını açtım ama alamadım. nasıl alıcaz onu.

toroido004is6.jpg

fanjn9.jpg

Son düzenleme:
merhaba

Kardeş ilk önce bu konu ile yazdığın soruyada cevap vermiştim . Dediğin gibi o fan torpido gözünü söktükten sonra tam karşında,üç yada dört civata ile tutuyor.benimki çalışıyor ancak üfleme sesi ile birlikte ıslık sesi veriyordu onu önlemek için söktüm. fanı yerinden çıkarıp kömürlerini kontrol ettirip yağlattım ve temizmedim daha sonra yerine taktım . sökülmesi zor değil ancak hava sirkülasyonu düğmesinin çalıştırdığı bir plastik kol var geçmeli onu sökerken ve takarken dikkatli ol ...

Anladım arkadaşım teşekür ederim.
Hava sirkülasyon düğmesi dediğin scak soguk düğmesi mi yoksa hava yönlendirme düğmesi mi.?

simdilik gerçekten olmayacak kadar sorunluysa rezistansı iptal etsem sorun olurmu. Yazın ısıtma lazım olmayacak kışın bakarız.
Fan neden rezistans ile neden seri baglı onu da tam anlamış değilim.

Açmışken kömürleri filan bende kontrol edip fan motorunu yaglıyayım.
torpidoyu açınca fan motoruna da ulaşabiliyormuyuz.

tabiki ulaşabilirsin. o parça yazında sana klima için lazım olacak muhakkak yaptır . sirkilasyon düğmesi dediğim üzerinde araba resmi olan düğme .O düğmeye basınca ; sende torpidoyu söktüğünde göreceksin senin arızalı olan fanı üzerinde bir kapak var o fanı dışarı kapatıyor .Yaa aslında böyle yazarak anlatınca çok zor gibi görünüyor , elin yatkınsa bu işlere sökünce basit bir işlem olduğunu göreceksin ...

Elim yatkındır ince işçilik gelir elimden.
Resistansın klima ile nasıl bir baglantısı var. biliyosanız onu bi anlatırmısın bana arkadaşım. Bende ögreneyim aklıma takıldı Rezistans sadece ısıtmak için değilmi.?
soğutmada rezistansın fonksiyonu nedir.?

Siz alta araba üstünde max yazan tuşu diyosunuz. mekanik baglantısımı var onun ben elektronik röleyle filan kontrol ediyor sanıyodum.

Torpidoyu sökerken dikkat edeceğim birşey varmı.?
Öndeki vidaları alınca kolayca geliyormu.?
klimagw0.jpg

torpidonun alt kısmında iki tane yuvarlak vida seklinde plastık parca göreceksin onları sök sonra sag tarafa-dan en arkaya dogru baktıgın zman göreceksin egerki göremezsen fan çalıştır sesinde görecek yada kucuk bi kısmı acık zaten plastik kısmı ordan söküp alabilirsin eger daha rahat yapmak ulaşmak istersen eger torpidoyu sök derim 4 vida tutuyo zaten isdedigine ulaşırsın sonra umarım olur bende olmuştu ses yapıyo idi bende o şekilde sökerek hallettim şuan sorun yok.

Fan Resistansi Nerede..?

Arkadaşlar torpidoyu söktüm araç dışarda bekliyor.
Fan rezsitansı nerede teybi sökmüştüm kablolraı çekmiştim. Boşta sarı bi soket var resimdeki.

Bu fan rezistansının mı soketi. Ama nereye takılacak bulamadım.

toroido001ux6.jpg

Sarı soket bu..
Bide fan motorunu söküp yaglıyayım kömürlerine bakayım dedim önden 3 tane kapak vidasını açtım ama alamadım. nasıl alıcaz onu.

toroido004is6.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlar acil yardım lütfen

Yardıma ihtiyacım olduğunda neden kimse yokki.
HELP ME..!

Rezistans ile üflemenin ne alakası war? Sıcak üflemesinde mi sorun var yoksa genel olarak üfleme gücünde bir zayıflık mı?

Üfleme gücü zayıf ise polen filtresi dolmuşur onu değiştirin. Filtre kırmızı kutu ile işaretlediğim bölümün içinde
toroido001ux6be7.jpg

Geri