Astra G birkac sorun???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan skillfox
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

skillfox

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaslar benim 99 model opel astram var g kasa...
soru 1.
klimatik calismiyor calismiyor dedigim dun torpido gozunu cikardim ve anladigim kadariyla soguk sicak ayarini (motor fani icin bile) kucuk bi motor yapiyor ve benim ayar sogukta takili kaldi. motora mudahale edemedim cunku on panelin baya altinda boyle bir sorunla karsilasan bi arkadas yada bunun tamirinin ne kadara cikacagi bilen varsa benle paylasabilir mi?

soru 2.
hata ariza isigi yaniyodu bilgisayara bagladilar (cok guvenilir bir yerde degil) lamda sensorunde sorun gosterdi degistirdim fakat dun ayni isik yine yandi benim acaba beyni resetlettirmem gerekiyor mu ayni ariza icin yada parca degisince bugun kendiliginden mi duzelmesi gerekiyor?

sıcak soğuk klepesini hareket ettiren kapağın motor dişleri sıyırmış olmalı,klepeyi diyilde dışarda çalışan motoru değiştirmelisin.arıza ikazıda arızayı verdiği bir kod vardır o kodu söyleyebilirsen sana tamir olarak ne yapman gerektiğini anlatabilirim.

anladigim kadariyla o klepeyi motor ceviriyor sicak ve soguk oranini ayarliyo motor bir yerde takili kalmish sogukta orda hic ses gelmiyor (takili kaldigi yerde) o yerden sicaga yada daha soguga cevirdigim zaman (sicaklik ayar dugmesini) o motor devreye giriyo ve o klepeyi ceviremiyor ve rahatsiz edici bir tirlama sesi geliyor acaba o motora ulasmak icin on panel tamamen mi sokulmeli yada teybin oldugu on tabloyu cikarsam yeterli olur mu cunku motor benim grdugum cok asagida ve korumasi var sanirim ???

peki sunu bari ogreniim arac bir cihaza baglanip hata kodu ogrenilince ve arizali parca degistirilirse... o hata kodunun sildirilmesi mi gerekir pano da ariza isigi yanmamasi icin ??? yoksa parca degisince hata kodu otomatik duzelir mi hata silinir mi yani ?

Hata kodu otomatik düzelmez parça değiştikten veya çıkarıldıktan sonra silinmesi gerekir. Belki arıza ışığı sönebilir fakat beyinde arıza kodu kayıtlı kalır. Tekrar yanmaması gerekir. Gene yanarsa eski parçayı tekrar taktırın(yanlış teşhis) hatayı başka yerde arayın.

Geri