astra g aracımdaki motor ısıgı yandı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan metin_7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

metin_7

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar bugun normal 60 70le gıderken aracımda motor ısıgı yandı ama normal gaz yıyorduubir sıkıntı yoktuu öyle gıttım yandıktan sonra trafıge gırdım durkalk fln yaptım bı sorun olmadıı yol acıldıı bastımm gıttım 100 120 fln ama ustama sordugumda beyınden olabılcgını söyledı ama gaz kesmesı gerekıyor du fln dedı ama bır sıkıntı yoktu aracımda lpglı deposunu fulledım ve herzaman aldıgım opetten aldım yakıtımı ndnı ne olabılır tahmın edıyormusunuz arkadaslar?

Aracı uzun yolda sıkıştırdığım zaman benimkide yanıp bir süre sonra sönüyor. Kesiklik yok. EGR yada oksijen sensöründen şüpheleniyorum.

geçen sene çok soğuk bi günde motor benzinden lpg ye geçerken 1.silindire tam gaz hale gelmemiş lpg nin pompalanması sonucu 1.silindirde tekleme olmuş ve arıza lambası yakmıştı.tech 2 ile sildik bir daha da o lamba çok şükür yanmadı

geçen sene çok soğuk bi günde motor benzinden lpg ye geçerken 1.silindire tam gaz hale gelmemiş lpg nin pompalanması sonucu 1.silindirde tekleme olmuş ve arıza lambası yakmıştı.tech 2 ile sildik bir daha da o lamba çok şükür yanmadı

Bunu tam bilebilmek için araçta EGT ve CHT bulunması gerekir. Bu sensörler olmadan bu sadece arıza kaydı ile güzel bir tahmin olur. (Tahmin: Lpg nin gaz haline gelmemesi)
Güzel bir kaynak: http://www.avweb.com/news/maint/egt_and_cht_interpretation_198791-1.html

Cht: Silindir Kapağı Sıcaklık Sensörü
sonda6xj8.jpg

Egt: Egzoz Gas Sıcaklık Sensörü
egtprobe2gr9.jpg

Belki Afr saati de fikir verebilirdi.

bende sorunun lpg ile alakalı olduğunu düşünüyorum.lpg kitin markası nedir?

bende sorunun lpg ile alakalı olduğunu düşünüyorum.lpg kitin markası nedir?

lavato marka lpg var aracımın uzerınde yenı fulledım geldım aracımı koydum 3 gun sonra calıstırdım bır sorun yok ısındı lpgye gectı ve yolu yarıladıktan sonra yandı anlamadım gıttı :confused:

Opellerde motor arıza ışığı lpg takıldığı anda yanmaya mahkumdur çünkü kuru yakıt motor beyninin arıza algılamasına neden olur motor arıza ışığı yakmayan bir opelin diğerinden tek farkı lpg kitinin montajını yapan ustadan kaynaklanır bir cok opel biliyorum motor arıza ışığı yakan aynı şekilkde uzun zamandır yakmayan opelde biliyorum burda atiker bayisi lpg montaj servisi cok temiz calışan ve işinin ehli adamlar var bugüne kadar montaj yaptıkları tek bir aracta motor arıza ışığı yakmamıştır bayiye gitmek istediğinde dukkan önü ana baba günü ve gelenlerin % 70 başka servislerde montaj yapmış sorun yaşayanlar oluyor lpg kaynaklı arıza ışığının ilk nedeni montajdır 2 cisi ise temiz yakıttır

ewt muhtelemeln lpg den bende kısa mesafede basdıgım zman 160.170 diyince yanıyo ayagımı gazdan cekiyom bi5saniye sonra sönüyo ustaya sordum gaz yemiyodur ondan yanar dedi bi sıkıntı yokdur dedi ama gecen uzun yola gittim 180.185 basdım yolda maşşallah ışık filan yanmadı.

metin genelde bu araçlarda bu ışık zaten yanar.lpg takıldığında yanar.çok kalite bir kit olmadığı sürece söndürürsin 20 km .sonra geri yanar.sen arabayı tanıdıktan almadıysan eğer bu ışığı götürüp söndürtmüş olabilirler daha sonra sende tekrar yandı tabii..umarım çözüm bulursun ama genelde insanlar bununla yaşamaya alışkın.

katalog bilgisi ; arıza lambası aracın elektronik aksamında meydana gelen bir arıza vs sonucu yanar bu durumda sistem acil sürüş moduna geçer. lamba yanmaya devam etsede araç çalışmaya devam eder ama en kısa sürede arızanın tesbitini yaptırmak gerekir...

Son düzenleme:
Geri