Astra G 2004 1.7 CDTI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hrnsykk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hrnsykk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaslar bir kac sorum olacak ,once arabanin durumunu soyle ozetliyeyim. Gecen sene bu aylarda araba motoru degistirdim buji kirilip motorun icine dusuyor ve motoru eritiyor.

1.Soru : islerimin yogunlugundan oturu kütle sensörü bozuk yaklasik 6 aydir arabayi kullanmaktayim. Gecen gun 100km hizla giderken hiz gostergesi asagi dustu ve geri yukseldi. Sebebi nedir.

2. Soru : Ben senede ortalama 25000 km suruyorum. 6 Ay once yag ve filtreleri degistirdik gecenlerde arabanin yagini kontrol ettigimde yag min cizgisinin altina dusmustu. Biraz yag ekledim fakat simdi ise calistiriyorum bir sure (20sn)yag lambasi yanik bekliyor. Araba disindan yag kokusunu cok az alabiliyorum.

3.Soru : Araba 30 deviri gecmiyor sebebi kutle sensorunden kaynaklana bilirmi ?

4.Sorum : Tum depo dolu 850 km yapiyor sizce yakiti iyimi ?

yokmudur arkadaslar bir cevap yorum ?

1.7 dti olmasın?

Arkadaslar bir kac sorum olacak ,once arabanin durumunu soyle ozetliyeyim. Gecen sene bu aylarda araba motoru degistirdim buji kirilip motorun icine dusuyor ve motoru eritiyor.

1.Soru : islerimin yogunlugundan oturu kütle sensörü bozuk yaklasik 6 aydir arabayi kullanmaktayim. Gecen gun 100km hizla giderken hiz gostergesi asagi dustu ve geri yukseldi. Sebebi nedir.

elektronik bir arıza da olabilir..bazen nadiren de olsa araç stop edip tekrar çalışıyor birkaç kez duymuştum bu tür birşey..sigortaları kontrol edin isterseniz..

2. Soru : Ben senede ortalama 25000 km suruyorum. 6 Ay once yag ve filtreleri degistirdik gecenlerde arabanin yagini kontrol ettigimde yag min cizgisinin altina dusmustu. Biraz yag ekledim fakat simdi ise calistiriyorum bir sure (20sn)yag lambasi yanik bekliyor. Araba disindan yag kokusunu cok az alabiliyorum.

hocam sanırım aracınız yağ yakıyor yada yağ filtresi tıkalı orjinal filtremi kullandınız? yan sanayi mi?

3.Soru : Araba 30 deviri gecmiyor sebebi kutle sensorunden kaynaklana bilirmi ?

4.Sorum : Tum depo dolu 850 km yapiyor sizce yakiti iyimi ?

şehir içi mi? şehir dışı mı? karışık mı?

herşeyin başında öncelikle turbo hortumlarda yırtık vs varsa bakın artı vakum hortumlarına
ve debimetreyi bir temizleyin olmadı yenileyin

Tesekkurler cevaplar icin 1.7 CDTI yeni motorlardan 2004 yili. Karisik hocam hem sehir ici hemde sehir disi.

Tesekkurler cevaplar icin 1.7 CDTI yeni motorlardan 2004 yili. Karisik hocam hem sehir ici hemde sehir disi.

Opel de 1.7 Cdti motor yok.
1.9 Cdti var 16 valf cift ekzantrikli
1.7 dti 2.0 dti ve 2.2 dti var 16 valf tek ekzantrikli- kamalı olduğundan 2 subabı birden acıp kapatıyor.
Tabi bunlar sizin aracınızın model yılında türkiye de olan motor seçenekleri.

Söylediklerinize karşılık bizim buradan bir çıkarım yapmamız çok zor. Ancak en kısa zamanda iyi bir ustaya göstermezseniz başınıza büyük sorunlar açabilir. Bence bu şekilde fazla binmeyin.
İşleriniz yoğun ve aracı götüre miyorsanız sabah gelip aracınızı işyeriniz den alıp bakabilecek arkadaşlar var.

ileride olabilecek pompa veya turbo arızası sizi çok üzer

Geri