Astra F tavan döşemesini yeniledim...montaj ve döşeme ayrıntıları...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan warsem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

warsem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
evet arkadaşlar sonunda astra f imin kronik sorunu olan tavan sarkması ve kirliliği olayını çözüme kavuşturdum...ilk önce döşemeciye gidip tavan için beğendiğim kumaşı aldım enini 1.5m boyunu ise 2m aldım fakat 1.8m bile yeterli olacaktır..kumaş kendinden keçeli,yani altına tekrar bir sünger koymaya hiç gerek yok...
tavanı sökmeye gelince;tavanı tutan direkler ve fitillerdir,ilk önce tavan lambasını bir tornavida yardımıyla ganırtarak çıkartın,sonra güneşlikler ve el tutacaklarını sökün,sonra ön camın yanlarındaki direkleri sökün.bunların bir vidası var sadece içindede metal geçmeler var hafifçe çekseniz bile gelir.sonra da yan kapı direklerinin ve arkadaki direklerin sadece vidalarını sökün..tavanı tutan sadece fitiller kaldı,elinizle tavanı fitillerden kurtarın..şimdi tek yapmanız gereken tavanı arka direklerden kurtarmk içn azbişi ön cama doğru çekmeniz gerekicek,zaten sonrası tavan elinizde:))çıkarırken koltukları yatırırsanız daha kolay çıkartırsınız:)
yapım aşamasında ise;kumaşı bi yerinden kesinb çekin hemen geliyo çünkü yapıştırıcı diye bişli kalmamış:)sonrada resimdede gördüğünüz gibi süngeri bulaşık teli veya zımpara ile kazıyın,elinizde bitek o tavanın şeklini verdiği karton gibi bi malzemesi kalıcak..sonrada aldığımız kumaşı bally ile hem kartona hemde kumaşa sürerek yapıştırıyoruz gerdire gerdire..sonrada söktüğümüz gibi yerine takıyoruz:) ve işte sonuç....

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0004.webp
    Fotoğraf-0004.webp
    43.7 KB · Görüntüleme: 440
  • Fotoğraf-0005.webp
    Fotoğraf-0005.webp
    57.8 KB · Görüntüleme: 345
  • Fotoğraf-0006.webp
    Fotoğraf-0006.webp
    39.9 KB · Görüntüleme: 352
  • Fotoğraf-0007.webp
    Fotoğraf-0007.webp
    39.7 KB · Görüntüleme: 346
  • Fotoğraf-0009.webp
    Fotoğraf-0009.webp
    48.5 KB · Görüntüleme: 363
buda resimlerin devamı..

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0011.webp
    Fotoğraf-0011.webp
    42.3 KB · Görüntüleme: 332
  • Fotoğraf-0014.webp
    Fotoğraf-0014.webp
    58.8 KB · Görüntüleme: 307
  • Fotoğraf-0010.webp
    Fotoğraf-0010.webp
    40.6 KB · Görüntüleme: 307
çok iyi olmuş döşemeciler iflas :D emeginin karşılıgını almışsın güzel çalışma..

perfecto manchini olmuş bence.Helal olsun ellerinize sağlık :good:

gerçekten çok güzel görünüyor.....

Son düzenleme:
teşekkür ederim:))yok bu sadece arkadaşlarımı bilgilendirmek amaçlı;)döşemeciler iflas etmesin:))

vallahi bravo +1 puanda benden. ne güzel olmuş elinize kolunuza sağlık. iyi günlerde kullanın......

elinize sağlık çok güzel olmuş ama hakketen güzel olmuş

aynısını bizde forumdan hemde mahalleden tanıdığım sevdiğim bi abime yaptık. o da astra f di gece yarısı olduğu için foto çekemedik. elinize saglık çok güzel olmuş. insanın isteyipte başaramayacağı birşey yoktur... :)

evet kafaya koymak lazım:)

Geri