Astra f lastık sorunu yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emrahk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emrahk

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar

Bende Opel Astra F GLS 1.6 16v Otomatik arac var üstündeki lastikler 195-60-15 Lastikler var ama sorunum lastiklar davlumbaza surtuyor heleki önler e5 giderken kavislerde asiri oluyor keza virajlardada öyle bu konuda bana yardimci olurmusun orjinal ölcüler nelerdir

Saygilarimla Emrah K.

emin olmamakla birlikte lastik ebadınız 195-55-15 olması gerek,sizin şu anki lastik ölçünüzde yanak 60 demişsiniz,60 yanakla orjinal yaylarla sürtme yapmaz diye düşünüyorum,acaba yaylar kesikmi deformemi oldu? daha önceden varmıydı böyle bi sorun?

ön helezonlari bugün degistirdim orjinal taktim acaba amortisordenmi?

araci dun yeni satin aldim

peki 55 yanakla 60 yanak arasi cok fark varmi

55 yanakla 60 yanak cok farketmez,sürtcek kadar farketmesi imkansız,amortisör patlaksa cok zıplar,yaylar kesik yada ısıtılıp kısaltılmışsa da sürtme yapabilir,jantlar orjinalin dışında ofsetli (dışa doğru geniş jantlar) isede yapabilir,En güzeli bi amortisörcüye yada bi rot balanscıya göster söylesinler ;)

Aracın orjinal ebadı 195/55/15 dir, her iki ebat arasında 2 cm yükseklik farkı oluşur bu nedenle esneyince sürtme yapar, belki amortisörlerinizd eskidiyse daha fazla yaylanma yapıyor olabilir.
Orjinal ebatla daha iyi yol tutuş elde edersiniz ayrıca.

Geri