Astra F Benzin Pompa Arızası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sryldz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sryldz

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar.. Astra F kullanmaktayım. Kar, kış, soğuk dinlemeden tek marşta alan motor son demlerde bir, iki hatta üçüncü marş zorluyor. Motor çalışacak gibi, aldı alacak derken olmuıyor. Gösterdik ustaya, sorunu benzin pompası olarak belirledik. Üzerinde orijinal bosh pompanın birebir aynısını koyduk.(230TL) Sorun düzeldi. tek marş aldı. Daha bir kaç gün oldu. Eskiye göre iyi. Ama hala, düzelmiş değil. Çoğu zaman hala ikinci, üçüncü marşı basıyorum. Var mı başına gelen? Ne yapmamı öneriyorsunuz?

benzin filitesi hava filitresinide değişin bence

bir de öyle deneyelim.. pazartesi yapayım.
cünki gercekten canımı sıktı bu durum.

motor ısı müşüründen de olabilir

bunu da sorayım ptesi..

ayrıca araç tüplü.. tüpe geçerken sorunsuz geçiyor.. rölantide tekleme bile yapmıyor.

ama rölantide tüpten benzine geçerken stop ediyor.. ama yüksek devirde ufak bi devir düşme ile geçiyor. benzini ilk almada bir problem var sanırım :S

ben bu işi anlamadım yahu.

aracın benzin geri dönüş valfini(benzin regülatörü) de kontrol ettirin.imkânları varsa enjektörlere gelen benzin basıncını da ölçsünler.

benım aracımda astra g. geçtiğimiz kurban bayramında benımde memlekette benzın pompası arıza yaptı. aracın ilk sahıbıyım 12 yıldır istanbul da hiç sorun yaratmadı her memlekete gidişte bu 3.sorun cıkarışı benım araba memleketi sevmiyi :)
aracımda lpg de var. lpg bitmişti bakalım otomatik benzıne geçecekmi diye düğmeye basmadım arabayı benzıne geçirmedim bilerekten. aracımla akraba ziyaretıne giderken tam aracımı park edecem rölantide titreme yaptı stop etti ve bir daha da çalıştıramadım ite kaka akrabalar ıle park ettik sabah çekici ile sanayı ye götürdüm memlekette opel servisi yok mecbur sanayiye gittik. usta baktı benzın pompası arızalı o yuzden gazdan benzıne gecmedi dedi. sıfırı 1500tl dedi ama yapılıyormus usta yaptı 200tl ye.
sonralarında ilk marşta çalışan araba zorla çalışmaya başladı ama şımdı düzeldi ılk marşta hemen çalışıyor. sıfırı serviste 1500 tl

benım aracımda astra g. geçtiğimiz kurban bayramında benımde memlekette benzın pompası arıza yaptı. aracın ilk sahıbıyım 12 yıldır istanbul da hiç sorun yaratmadı her memlekete gidişte bu 3.sorun cıkarışı benım araba memleketi sevmiyi :)
aracımda lpg de var. lpg bitmişti bakalım otomatik benzıne geçecekmi diye düğmeye basmadım arabayı benzıne geçirmedim bilerekten. aracımla akraba ziyaretıne giderken tam aracımı park edecem rölantide titreme yaptı stop etti ve bir daha da çalıştıramadım ite kaka akrabalar ıle park ettik sabah çekici ile sanayı ye götürdüm memlekette opel servisi yok mecbur sanayiye gittik. usta baktı benzın pompası arızalı o yuzden gazdan benzıne gecmedi dedi. sıfırı 1500tl dedi ama yapılıyormus usta yaptı 200tl ye.
sonralarında ilk marşta çalışan araba zorla çalışmaya başladı ama şımdı düzeldi ılk marşta hemen çalışıyor. sıfırı serviste 1500 tl
Benzin pompası 1500 tl olamaz yanlışlık var bu işte

Arkadaşlar.. Astra F kullanmaktayım. Kar, kış, soğuk dinlemeden tek marşta alan motor son demlerde bir, iki hatta üçüncü marş zorluyor. Motor çalışacak gibi, aldı alacak derken olmuıyor. Gösterdik ustaya, sorunu benzin pompası olarak belirledik. Üzerinde orijinal bosh pompanın birebir aynısını koyduk.(230TL) Sorun düzeldi. tek marş aldı. Daha bir kaç gün oldu. Eskiye göre iyi. Ama hala, düzelmiş değil. Çoğu zaman hala ikinci, üçüncü marşı basıyorum. Var mı başına gelen? Ne yapmamı öneriyorsunuz?

Kardeş sana birşey tavsiye edeceğim, belki tartışılır ama bana dua edersin. Yapacağın tek şey, benzin depona 1 adet oktan artırıcı koy ve öyle dene. Dediğimi kesinlikle yabana atma, çok yüksek ihtimal sorunun düzelecektir...

yazılanları yeni okudum. arabayla uğraşmaktan nete giremedim.. araba yatıyor sanayide bir haftayı geçti. benzin pompası değiştik olmadı. şamandıra pompa tüm takımı değişelim dedik. parça bulamadık. pompa dışında kalan hiç bir parça, yan sanayi dahil olmak üzere üretilmiyor. çıkma gerek.
çıkma parça buralarda edinemediğim için izmire ankaraya sordum.
5 opel astra benzin pompası söktü arkadaşlarım. araç üzerinden..
biri 96 model 1.4 biri 95 1.6 vb. ama hiç biri bendeki ile aynı değil. ben anlamadım bu işi.
organ nakli bekler gibi bekliyoruz yahu.
arabanın üzerindeki takım taklavatı da izmire yolladığım için araba yatıyor.
bakım görmüş olarak gelecek. umarım yeni pompayla bu üniteyi çalıştırabilirim.
oktan arttırıcı ya denemek isterim.
umarım düzeltebilirim.çok teşekkürler.

Geri