astra ECN 211965 uyarı kodu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boraxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

boraxx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce opel astra 1.6 sedan aracıma yakıtı tamamen bittikten sonra, hatta yol bilgisayarı 0 da iken 5-10 km yol yaptıktan sonra PO 'dan yakıt aldım ve aracı çalıştırır çalıştırmaz uyarı lambasının yandığını gördüm aracı hemen stop edip indim ve benzin kapağını açıp içine baktım (acaba benzinde bir sorun varmı diye) sonra tekrar direksyona geçtim ve aracı çalıştırdığımda uyarı vermediğini gördüm o günden sonra bu uyarı gün içinde ara sıra karşıma çıkar oldu bende hata koduna baktığımda 211965 kodunu gördüm acaba bu sorun neden kaynaklanır, ciddi bir sorunmudur, pratik bir çözümü varmıdır, aracımın kullanımında büyük bir değişim yaşamadığım için servise götürmedim henüz ancak yakarı biraz arttı gibi, bu sorunla karşılaşan başka arkadaşlar varmı?? bana yardımcı olabilirseniz sevinirim...

Hata kodunu doğru okuduğunuza emin misiniz? Listemde bulamıyorum.

evet ECN 211965 sanırım son iki hane kod olarak yazılmıyor bir arkadaş öyle demişti yani 2119 olacak.

B2119 - Lumbar Forward/Aft Sensor Failed
P2119 - Throttle Closed Position Performance

peki hangisi acaba nedir bu sorunun sebebi??? ne yapmalıyım?

Başka yardım edecek arkadaşlar yokmu?

aracın ne hangi motor LPG mi değilmi bunları yazsanız ne güzel olur değilmi???
şimdi kardeş kelebek(drosselklappe) ayarı hatası veriyor...motoru da bilsek :)
arıza şikayetini vs...???

benzinli z16xer motor. bu kelebek ayarı hatası neden kaynaklanır, servis şartmıdır, yoksa pratik çözüm varmı, bugün tanıdık bir ustaya kelebeği temizlettim, gördüğüm kadarıyla üstten fazla bir pislik yoktu. bu kelebeğin ayarı nasıl olmalı??

Arızayı silin tekrarlamaması lazım.

arıza temizledikten sonrada vermeye devam etti, arıza kaydı düzelince silinmiyormu kendiliğinden??

Geri