Astra Classic 1.4 Twinport ilk çalışma problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan memzin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

memzin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracıma 11 haziran 2007 tarihinde atiker marka sıralı lpg taktırdım.Açıkcası iki ay boyunca hiç bir problemim yoktu.Daha sonra sadece sabahları ilk çalıştırmada çalıştıktan beş saniye kadar sonra araba kendini silkelemeye başlıyor.Devirde çok az yükseliyor.Bu durum en fazla 15 saniye devam ettikten sonra kendiliğinden kesiliyor ve bir daha gün içerisinde olmuyor.Bayramdan bir gün önce hatay'da özel servise gittim bilgisayara bağladılar ve araçta herhangi bir sorun göremediler.Birde lpg taktırdığım yere götürüp tekrar bilgisayara bağlatıp programı yeniden yüklemelerini isteyecem.Bu seferde düzelmezse işte asıl sorun burda başlıyor.Çünkü arıza görünmediği için ne yapacağımı bilemiyorum.Deneme yanılma yoluyla şuraya bakalım birde şu parçayı değiştirelim deyip aracımla çokta oynanmasını istemiyorum.Açıkçası 1.4 araca neden taktırdın zaten çok yakmıyordu diyebilirsiniz. Ama inanınki halende performans ve yakıtından çok memnunum.Sizden ricam aynı problemle daha önce karşılaşmış olanlar var ise bu durumda nasıl bir yol izlediniz.Hata neyden kaynaklandı çözüm bulabildinizmi.Teşekkürler

Sayın Memzin,

aracınızda yapacağınız tek şey 3-4 gün benzinle kullanmak olacaktır. bu süre içinde aracınızın çalışması düzelirse ( %90 düzelir) sorun lpg sistemindendir. sorun düzelmez ise çözümü benzin sisteminde arayacaksınız.

sorun düzelirse lpg'cinize gidin ve iyi bir ayar yapmasını isteyin.

İyi günler dilerim..

Arkadaşlar aracıma 11 haziran 2007 tarihinde atiker marka sıralı lpg taktırdım.Açıkcası iki ay boyunca hiç bir problemim yoktu.Daha sonra sadece sabahları ilk çalıştırmada çalıştıktan beş saniye kadar sonra araba kendini silkelemeye başlıyor.Devirde çok az yükseliyor.Bu durum en fazla 15 saniye devam ettikten sonra kendiliğinden kesiliyor ve bir daha gün içerisinde olmuyor.Bayramdan bir gün önce hatay'da özel servise gittim bilgisayara bağladılar ve araçta herhangi bir sorun göremediler.Birde lpg taktırdığım yere götürüp tekrar bilgisayara bağlatıp programı yeniden yüklemelerini isteyecem.Bu seferde düzelmezse işte asıl sorun burda başlıyor.Çünkü arıza görünmediği için ne yapacağımı bilemiyorum.Deneme yanılma yoluyla şuraya bakalım birde şu parçayı değiştirelim deyip aracımla çokta oynanmasını istemiyorum.Açıkçası 1.4 araca neden taktırdın zaten çok yakmıyordu diyebilirsiniz. Ama inanınki halende performans ve yakıtından çok memnunum.Sizden ricam aynı problemle daha önce karşılaşmış olanlar var ise bu durumda nasıl bir yol izlediniz.Hata neyden kaynaklandı çözüm bulabildinizmi.Teşekkürler

Sayın Memzin,

aracınızda yapacağınız tek şey 3-4 gün benzinle kullanmak olacaktır. bu süre içinde aracınızın çalışması düzelirse ( %90 düzelir) sorun lpg sistemindendir. sorun düzelmez ise çözümü benzin sisteminde arayacaksınız.

sorun düzelirse lpg'cinize gidin ve iyi bir ayar yapmasını isteyin.

İyi günler dilerim..

aynen benim arkadaşın başına gelmişti.
lpg de sorun çıkmıştı yaptılar.

Birşey daha sorayım aracımın sürekli olarak benzinde çalıştırmak içim ne yapmalıyım bildiğiniz gibi otomatik olarak kendisi lpg'ye geçiyor.Geçer geçmez tekrar benzine mi dönüştüreyim yoksa bir ustaya gidip bağlantısını mı söktürecem.

Birşey daha sorayım aracımın sürekli olarak benzinde çalıştırmak içim ne yapmalıyım bildiğiniz gibi otomatik olarak kendisi lpg'ye geçiyor.Geçer geçmez tekrar benzine mi dönüştüreyim yoksa bir ustaya gidip bağlantısını mı söktürecem.

Bağlantıyı söktürmene gerek yok. LPG göstergesinde bir düğme olsa gerek; buna bir kere bastığında "hep benzin" konumuna, bir kere daha basarsan "önce benzin,sonra LPG" konumuna geçmesi lazım.

Yani çoğunda bildiğim kadarıyla böyle.

Bu LPG konusunda bende çok sorunlar yaşadım. Bire bir aynı sorun olmayabilir, bende "stop etme-silkeleme-tekleme" gibi sorunlar vardı.

Bu silkeleme olayı, acaba LPG'den benzine geçerkenki dönemde mi oluyor. Eğer öyleyse LPG montajını yaptırdığın yere gidip, ayarları felan iyice elden geçirsinler derim. LPG'ye geçiş süresi kısa ayarlanmış ve motor yeterince ısınmadan geçtiği için olabilir mi diye düşünüyorum. Bazı ustalar sormadan sırf ekonomik olsun diye geçme ısısını düşük yapıyorlar. Benim başıma geldi de.

Benim 6-7 aylık bir savaşımdan sonra şimdi çok şükür 3-4 aydır bir sorunum yok. Bu dönemde öğrendim ki, LPG'de sorun istemiyorsan aracın ateşleme sistemi (Ateşleme Bobini-Bujiler-Buji Kabloları) iyi olacak.

En kısa zamanda sorunu halledersin inşaallah.

evet düğme var bugünden itibaren deneyecem.Benim aracımda ilk çalıştırmada benzine geçiş süresi motor sıcaklığı 30 dereceyi bulunca geçiyor.Bu da yaklaşık en az 30 saniyeye oluyor.Benim aracımdaki ilk çalıştırma problemi araç daha lpg ye geçmeden olup bitiyor.

Geri