Astra 99 direksiyon sorunu

Emreebru

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
99 cd astram var aracimda benim canimi sikan ve cozemedigim bi sikinti var direksiyonu cevirnce rolanti dusmesi oluyor klimayi falan acinca da oluyor sarj dinamosunu da degistirdim ama hala cozum bulamadim yardim istiyorum egr yi temilet dediler onu da yaptim simdiden tesekkurler

elektronik olduğu için direksiyon akü ölçümü yaptırmanız faydalı olur gibi eğer akünüz normalse alternatör ve kömürleri değiştirirseniz sorununuz çözülür gibime geliyor.

99 lar elektronik degil tam hidrolik. normalde bir miktar düşmesi olabilir ama sizinkinin miktarı ne kadar onu bilemiyoırum

Direksiyonu çevirdiğinde direksiyon pompası zorlandığı için rölanti çok az düşer. Bu da pompanın devreye girmesindendir ve normaldir. Düşüş çok aşırıysa sorun başka yerden.

Dediklerinizin nerdeyse hepsini yaptim aku olculdu sorun yok kömür sifir degisti yine ayni sarj dinamosu sifir degisti yine ayni asiri derecede titreme oluyor stop edecek dereceye geliyor bunu lamba yaniken sis farinida yakinca sa aynisini yapiyor direksiyon pompasi arizali olabilir mi beynine baktirdim sorun yok

Dediklerinizin nerdeyse hepsini yaptim aku olculdu sorun yok kömür sifir degisti yine ayni sarj dinamosu sifir degisti yine ayni asiri derecede titreme oluyor stop edecek dereceye geliyor bunu lamba yaniken sis farinida yakinca sa aynisini yapiyor direksiyon pompasi arizali olabilir mi beynine baktirdim sorun yok

kelebek boğazını temizletin gerekirse tech 2 ile oluyodur muhtemelen rolantiyi 50-100 devir arttırın.
lpgli ise benzindede yapıp yapmadığını kontrol edin yapmıyorsa lpg ayarına baktırın

Sarz dinamosundan haric birde alternator var. bazen ustalar sarz dinamosunu degistirirler fakat onu degistirmezler. Akuyu besleyen parca odur. Eger akunuzun voltaji normal cikiyorsa dinamoda degistiyse birde alternatore baktirin derim. Sarz dinamosu degistiginde alternatorunde degismesi daha saglikli olur. Iscilikle birlikte 200 tl ye degistirmistim ben 2 ay once

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geri