astra 99 cd otomatik stop etme

benfenerli

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar otomatik 99 cd astra aracım son zamanlarda özellikle yavaşladığım ışıklarda duracağım zamanlarda veya ışıktan kalkış anında stop ediyor.araç otomatik oduğu için sıkıntılar yaşıyorum.silkeleme yok.araştırmalarımda bu arızanın EGR ,boğaz kelebeği ve rolanti motoru üçgeninde olabileceği söylendi.bende özel bir serviste bu üçlüyü temizlettim fakat sorunum hala devam ediyor.tekrar servise henüz gidemedim.lütfen bu olay başına gelen varsa yardım etsin ayrıca forum ustaları yardımınızı bekliyorum .

Son düzenleme:
Lpg ile kullanıyorsan ateşleme sisteminide kontrol ettirmelisin lpg de ateşlemen iyi olmazsa bu tür sıkıntılar oluyor

geçenlerde benimkin de de bu sorun oldu. yavaşladığım zaman rolanti 0.5 lere kadar düşüyordu. kelebek boğazı temizlendi sorun geçti gibi oldu. sonra aradan 1 ay geçti birdaha oldu stop etti. benzin aldığım yeri değiştirdim . şu an bi sorun yok. soğukken olmuyor, özellikle hararet 90 a yakın oluyordu.bence sizde yakıt aldığınız yeri bir değiştirin

geçenlerde benimkin de de bu sorun oldu. yavaşladığım zaman rolanti 0.5 lere kadar düşüyordu. kelebek boğazı temizlendi sorun geçti gibi oldu. sonra aradan 1 ay geçti birdaha oldu stop etti. benzin aldığım yeri değiştirdim . şu an bi sorun yok. soğukken olmuyor, özellikle hararet 90 a yakın oluyordu.bence sizde yakıt aldığınız yeri bir değiştirin
cevabınız için teşekkür ederim benim araçta rolanti düşmüyor direk stop ediyor. stop ettikten sonrada motordan giderek azalan bir fan sesi geliyor

güncell ?????

egr ventili calismiyordur temizleme ise yaramamistir,arti rolanti temizleme ile belki düzelmedi bunlarin islevine bakmak lazim...

güncell forum ustaları lütfen yardım

Sorununuz Büyük ihtimal Egr valfinden kaynaklanır. Egr temizlenmesi ise çoğunlukla bir fayda sağlamaz. Tek çözüm değiştirmektir. Birde Şuna ikkat edin; Eğer bu stop etme olayı benzinde mi yoksa Lpg de iken mi yapıyor. Lpg de yapıyorsa direk nokta atışı Egr dir. Sadece Benzinde yapıyorsa, Benzin pompası sorunludur. Bu sorunu da aşmak için;
Benzin ışığı yanarken yapıyorsa benzini daha fazla koyun. Yine yapıyorsa pompa değişmesi gerekebilir. Çünkü bazen benzin az ikende pompa iyi çalışmadğı için stop etme olayı olabiliyor. Kolay gelsin.

arkadaşım geçmiş olsun sanırım aynı benim sorunumdan seninkide benimde yapmadığım şey kalmamıştı egr temizlendi yine aynı şuan 1 tl yakıyor aracım ama çok şükür bi usta buldum allahın izni ile 2 sonra gidecem ona herkez onu tavsiye ediyo alman araçlarından çok iyi anlıyomuş gerçi 2 saat önce gittim yanına sıkma canını dedi herşey yoluna gircek diyip moralde verdi inşaşşalh olur ha bu arada sorun bulundu :) oksijen sensöründen miş sorun

sorunum çözüldü cevap yazıp yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.sorun Lpg beyninden (ECU) kaynaklanıyormuş yanlış veri göndererek arabanın beynini ve ateşleme sistemini bozuyormuş yenisi ile değiştirildi ve sorun çözüldü:)

Geri