Astra 1.6 Twinport

Son düzenleme:
gelen ses motor ısındıktan yani bir müddet çalışıp yağlama yaptıktan sonra kesilmiyorsa supap iticilerinizin değişmesi gerekiyor bu işi yağ ile çözemezsiniz ,calibramda da aynı sorun vardı yanlış hatırlamıyorsam ina itici takımını 250 TL ye alıp yaptırmıştım yıllar evvel uzun süre bozuk iticiyle araç kullanmanın iyi olmadığını biliyorum bence değiştirin tabii başka ustalara da danışıp fiyat alıp öyle yaptırın kolay gelsin

2 tane ustaya gittim.

1. usta kadehlerden girdi silindir kapaklarından çıktı siboplara kadar değişiriz dedi 2500 lira para istedi.

2. ustayada dün gittim üst kapağı açmadan bişey diyemem ama ses siboplardan gibi dedi arabayı aldı biraz turladı. Min 1.000 lira eğer sıkıntı daha aşağılardaysa rakam artar dedi.

ibre 140 dayken devir 4-4,5 arasında ve sanki yakıt da fazla yakıyor kalarifor benzinen yemiyorsa tabi.

Artık kime güveneceğimizden korkar olduk, adam gibi hakkı ile bir usta yokki tanıdık bize hakkıyla şurdan sorun ve şukadar desin. Forumda yok mu acaba bursadan bir güvenilir usta oraya götüreyim aracı.

gelen ses motor ısındıktan yani bir müddet çalışıp yağlama yaptıktan sonra kesilmiyorsa supap iticilerinizin değişmesi gerekiyor bu işi yağ ile çözemezsiniz ,calibramda da aynı sorun vardı yanlış hatırlamıyorsam ina itici takımını 250 TL ye alıp yaptırmıştım yıllar evvel uzun süre bozuk iticiyle araç kullanmanın iyi olmadığını biliyorum bence değiştirin tabii başka ustalara da danışıp fiyat alıp öyle yaptırın kolay gelsin

siz parçacıya gidin itici takımını kendiniz alın varsa ina olsun onlar güzeldir sonra sadece üst kapağı söktürüp değiştirtin şayet düzelmezse o zaman detaylı baktırın ama itici sesine 1000 TL işçilik çok bence adam alt tarafı külbütör kapağını söküp egzantrıkleri çıkarıp iticileri değişsecek ,umarım forum ustaları konuyu okuyup yorum yaparlar

Bugün 2 tane opel özel servisine gittim.

1. melkar isimli servisti oradaki usta kendinden oldukça emin bir şekilde sesi dinledi ve bu motoru herkes bilmez, kardeş bu ses manifottan geliyor dedi tamir edilirse 350 lira edilmezse 1000 dolayı dedi.

2. sanayide frenci arkadaşımın tavsiyesi üzerine başka özel opel servisi olan çarıkçılar servise gittim sesi dinledi ve manifottan gelse bastırdığında kesilmesi lazım kesilmedi dedi ve üst kapağı açıp sana net olarak sorunun ne olduğunu ve kaç para masrafı olduğunu söylerim dedi.

bakalım neler çıkıcak daha :)

Sonuç: mutlu son.

emme manifoldu temizlenerek revize edildi ve arabanın sesi soluğu kesildi özel servis (bursa melkar ) 350 TL mi aldı dışardaki ustalara güvenip yatırmadım zira o dışardaki ustalar motoru indirmekten bahsediyorudu.

emme manifoldu temizlenerek revize edildi ve arabanın sesi soluğu kesildi özel servis (bursa melkar ) 350 TL mi aldı dışardaki ustalara güvenip yatırmadım zira o dışardaki ustalar motoru indirmekten bahsediyorudu.

Hadi geçmiş olsun. Sorunun çözülmesi kadar zaten güzel bir şey olamaz.

Gecmis olsun.manifolt ic kapak yapistirilarak mi cozuldu sorununuz muhtemelen oradan geliyordu ses.revize derken tam olarak yapilan islemi biliyorsaniz yazarsaniz diger arkadaslar icin de faydali olur.

SM-G9250 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tam detayını malesef bilemiyorum fakat muhtemelen iç kapak yapıştırılarak çözüldü.

referans olarak bu video alınabilir: https://www.youtube.com/watch?v=vj96BtmHOyE

Gecmis olsun.manifolt ic kapak yapistirilarak mi cozuldu sorununuz muhtemelen oradan geliyordu ses.revize derken tam olarak yapilan islemi biliyorsaniz yazarsaniz diger arkadaslar icin de faydali olur.

SM-G9250 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun ayrıca sizin sorunlar benim araçta da var ilk çalıştırma da tıkır tıkır sesler geliyor ısınınca araç ses soluk bir şey kalmiyor bende baktirayim araca

Geri