• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Astra 1.6 dizel şakırdama ve tıkırtı

Aracgurmesi

Kayıtlı Kullanıcı
48-Muğla
Arkadaşlar merhabalar, yaklaşık bir buçuk iki hafta önce 2014 Opel Astra dizel sport paket bir araç aldım araç 110.000 kilometrede. Şöyle ki araç soğukken hiçbir sorun yok ama yeterli ısıya ulaştığında ayağımı debriyaja basıp vitesi bire atıp aynı anda frene basarken debriyajdan geri kaldırdığımda devir düşerken yani motor kasıldığında bir şakırdama alıyorum. Zincir desem soğuk havada gram ses yapmıyor. Ve o şakırdama gelecek sıcaklıkta ise araç 1 vitese takıp ilerlerken vites fark etmiyor 1 2 3. 3000 devire kadar 1.400 devirden tıkırtı geliyor araçtan hepsinin videolarını link olarak buraya eklemeye çalışacağım.

Ek olarak aracı aldığımda 1-2 hafta içerisinde p0401 yani EGR hava akış yetersiz arızası alıyorum bunu çözeceğim ve bazı ustalar bundan dolayı aracın vuruntulu böyle sesli çalışabileceğiniz sert çalışaiz sert çalışabileceğini söylüyorlar başına gelen oldu mu yorumlarınızı almak isterim aracın çekişi alt devirlerdeki Torku gayet yerinde

Şakırdama sesi

Geri