Asayiş Polisi Ehliyet ve Ruhsat Sorabilir mi ?

butterfly_effect

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşımın başından geçti bu olay.
Belediyenin kazı çalışmasıyla köstebek yuvasına çevirdiği ara bir yoldan geçiyor. Takır, tukur gitmeye çalışırken, polis otosu geliyor arkasına. Kornaya basıyor, sellektör yapıyor. Yol bitiminde yanına geliyor camı açıp :
- niye gitmiyorsun, kenara çek" diyor.
- Yol bozuk, o yüzden yavaş gidiyorum ne yapayım diyor.
Adam (polis demek istemiyorum)
- Kör müyüm, görmedim mi sanki diyor. Ver bakayım belgelerini diyor.

Arkadaş da, trafik polisi değilsin vermem deyip uzaklaşmış.

Aracın ehliyet ve ruhsatını sadece trafik polisi mi sorabilir ? Asayiş polisi çevirme yaptığı ve hakim kararıyla arama yaptığı durumlarda aracı arama yetkisi var diye biliyorum. Ama ehliyet ve ruhsat kontrolünü yapabilir mi bilmiyorum.

Bir de şu var. Polis milletin huzurunu sağlamak için mi var, kaçırmak için mi? Arkadaşı biliyorum, arabasını yeni almıştı. Bozuk yolda kıyamadığımdan hızlı gitmedim diyor, yoksa ne kastı olacak. Zaten işe yetişmeye çalışıyormuş. Hem adam diyelim ki acemi, yavaş gidiyor. Ne diye tepesine çıkarsın insanın ?

genelleme yapmıyarak ne yazıkki bu tarz insanlar var o güzel kurumda.. içlerindeki ezikliği dışlarına bu şekilde vuruyorlar ama sonunda bir yerde bu tavırları onların bir şekilde sonu oluyor.. bugüne kadar çok kez bende çevirmelere girdim kötü muamele görmedim..tabi etraftan bu tarz kötü ters olaylar yaşayanları duydum

Savcılık izni olmadan normal polis kimseyi durduramaz,hatta yeni kanuna göre arama dahi yapamaz.Trafik polisi olması gerek....

Devlet görevlileri içinde vatandaşın huzurunu sağlamak için çalışanlar da var, bozanlar da. Nezaket ve saygı her konuda bazı engelleri kolayca aşmamızı sağlar. Son yıllarda dikkat ediyorum bazı vatandaşlar da, bazı devlet görevlileri de son derece agrasif tavır sergiliyorlar, en güncel örneği meclisimiz sergilemiyor mu? İmam cemaat ilişkisi için güzel bir örnek :(.

Devlet görevlileri içinde vatandaşın huzurunu sağlamak için çalışanlar da var, bozanlar da. Nezaket ve saygı her konuda bazı engelleri kolayca aşmamızı sağlar. Son yıllarda dikkat ediyorum bazı vatandaşlar da, bazı devlet görevlileri de son derece agrasif tavır sergiliyorlar, en güncel örneği meclisimiz sergilemiyor mu? İmam cemaat ilişkisi için güzel bir örnek :(.

:D:rakir::D

Savcılık izni olmadan normal polis kimseyi durduramaz,hatta yeni kanuna göre arama dahi yapamaz.Trafik polisi olması gerek....

Ben de öyle biliyorum. Araçla ilgili belge, ehliyet, ruhsat kontrolü yapma yetkisi trafik polislerinde olması lazım. Yanlış mı biliyorum acaba ?

trafik polisi değilse belgelerle ne yapacakki.

Kontrol yapsa ne olacak ki, sanki ceza mı kesecek, aracı mı bağlayacak? Vatandaşı gariban bulmuş efelik yapmış, peki aracın sürücüsü hakim, savcı, veya komiser olsa ne yapardı? :) Durum belli işte neyi tartışıyoruz ki? Bazıları için devletin gücünü kullanırken limit yok. Bu tür görevlilerin emekli olup resmi elbiseyi çıkardığında travma yaşayacakları kesin. :(

şimdi polis sizden şüpheleniyor. hemen savcıya gidiyor şu adam yolda yürüyor üzerinde bomba var sanırım bana izin verin gidip bulayım kimlik sorayımmı diyor...???

yanlış bilgilendirme yapmayalım. polis şüphelendiği kişiye kimlik sorma hakkı bulunan kolluk kuvveti. ehliyet soramıyorsada sizi tutar trafik çağırırı ona işlem yaptırır.

burda bu yazılanlara bakarak kimse dayılanmasın polise. o kimlik sorar siz de vatandaşlık görevinizi yapar gösterirsiniz. toplumun huzuru için olması gereken bu. belki siz iyi niyetlisiniz ama kötü niyetli olanları unutmayalım...

şimdi polis sizden şüpheleniyor. hemen savcıya gidiyor şu adam yolda yürüyor üzerinde bomba var sanırım bana izin verin gidip bulayım kimlik sorayımmı diyor...???

yanlış bilgilendirme yapmayalım. polis şüphelendiği kişiye kimlik sorma hakkı bulunan kolluk kuvveti. ehliyet soramıyorsada sizi tutar trafik çağırırı ona işlem yaptırır.

burda bu yazılanlara bakarak kimse dayılanmasın polise. o kimlik sorar siz de vatandaşlık görevinizi yapar gösterirsiniz. toplumun huzuru için olması gereken bu. belki siz iyi niyetlisiniz ama kötü niyetli olanları unutmayalım...
ben jandarmayken adamı donuna kadar arıyordum bırak ehliyet sormayı ,sedece meskenlere arama izni almadan giremez polis ,bana göre o da saçma onun da istisnası var meşhut cürümde savcılık izni vs emir için vakit kaybı yaşamamak adına bölgede bulurlarsa muhtar,ileri gelenler vs kişilerden şahitlik yapması istenir ve girilir, herşeye itiraz ederiz sonra da vay efendim neden molotof atanlara polis birşey demiyor,neden yürüyüş yapanlara ses çıkaramıyor,neden kapkaççıları yakalamıyor,neden oto hırsızlıklarını engellemiyor diye ağlanırız :D

Geri