arkalara da disk fren

dewilking08

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
astra g nin frenleri artk pek yetmiyor.normalde çok basmıorum ama bazen önümdeki araçlar çok daha çabuk durabiliyor mesafe iice kısalıo ne kdr arayı açsam da.arka frenleri de diske çewirip kilitlenmeyi önlemk için abs sistemi eklemek kaça patlar.aracım astra g 99model 1,4.olursa bi de esp nası olur fiyat olarak fln bilen war mı...

Aslında 3. balata değişiminde ön disklerini değiştirmen gerekir. Arkaları disk yapmanın bence bir anlamı yok çok pahalıya patlar. Ona harcayacağın paranın belki 1/6 ine ön disk ve balatalarını değiştirebilirsin.

astra_njoy' Alıntı:
Aslında 3. balata değişiminde ön disklerini değiştirmen gerekir. Arkaları disk yapmanın bence bir anlamı yok çok pahalıya patlar. Ona harcayacağın paranın belki 1/6 ine ön disk ve balatalarını değiştirebilirsin.

5bin yda 7bin km önce deişti tm ön fren diskleri we balataları we arka kampanalarda tabe.gerçi yaşıtlarına göre hondalardan fln çok daha ii duruo ama bazen tekerlek erken kilitlenio(aslında normal bişi yine de durmasını tercih ederm)

bende ford taunusta aynı sorunu yaşamıştım.arka balatalar değiştikten 500-1000 kilometre sonra,frene bastığımda ön tekerlekler kilitleniyordu ve araba çok zor duruyordu.duruş mesafesi iki katına çıkmıştı.usta ya gittim,arka balata tam alıştıktan sora bidaha fren ayarı yapılır dedi ve ayarladı.ondan sonra fren düzeldi.

Tanbaron' Alıntı:
bende ford taunusta aynı sorunu yaşamıştım.arka balatalar değiştikten 500-1000 kilometre sonra,frene bastığımda ön tekerlekler kilitleniyordu ve araba çok zor duruyordu.duruş mesafesi iki katına çıkmıştı.usta ya gittim,arka balata tam alıştıktan sora bidaha fren ayarı yapılır dedi ve ayarladı.ondan sonra fren düzeldi.

hade yaa onu bi denym bakalm ayar konusunu deişme olacak mı durmasında.saolasın...

dewilking08' Alıntı:
hade yaa onu bi denym bakalm ayar konusunu deişme olacak mı durmasında.saolasın...
arka balataların ayarı otamatıktır.. aslında ayarı var ama ayar felan bozmaz bunlar kolay kolay.. tofaşlarda ve renault 12 de bu tıp eskı araclarda kaldı ayar işi.. yanı ayar işi eskıdendi.. zaten arkası kampana olan aracın arka fren ayarları duserse fren pedalı zaten duser asagı..

dewilking08' Alıntı:
astra g nin frenleri artk pek yetmiyor.normalde çok basmıorum ama bazen önümdeki araçlar çok daha çabuk durabiliyor mesafe iice kısalıo ne kdr arayı açsam da.arka frenleri de diske çewirip kilitlenmeyi önlemk için abs sistemi eklemek kaça patlar.aracım astra g 99model 1,4.olursa bi de esp nası olur fiyat olarak fln bilen war mı...
kardeş benim bildiğim yeni nesil kampanaların disklerden tek farkı balataların aşınması sonucu tozların fren mekanizması içinde kalması, başka bir fark yok eskidende sadece kilitlenme sorunu vardı ama bizim arabalardaki elektronik fren basınç dağılım özelliği sadece frenlemeyi zeminin yapısına göre 4 tekerleğe paylaştırmıyor aynı zamanda 4 tekerlekten hangisinin kilitlendiğini buluyor ve abs ona göre o tekerleğin kilitlenmesini önlüyor.Yani arabanda abs'nin yanı sıra elektronik fren basınç dağılım kontrolü varsa ve fren balatasının aşırı aşınmamışsa(fren balataların ömrünü tamamlamamışsa)kampana sistemin içinde fazla toz olmayacağından frenlerin disk frenlerden aşırı ısınma dışında pek bir farkı olmaz, ama tabi bu açıklama hız tutkunu arkadaşlarımızı tatmin etmeyecektir bunuda sölemeden geçmeyelim çünküü kampana disklerin yerini asla tutamaz ve şahsi fikrimi sorarsan arkaya disk taktırma işi pahalı bir iştir ama yapıcakları şeyide söyliyim muhtemelen 2000 ve üstü bir astra gsi arka disk takımlarını senin arabana uyarlicaklardır.

hacım ona harcıyacağın paraya önlere Brembo disk ve balata al çok daha ucuza kaliteli bi fren olur...

bence sadece ABS olayını dene eğer aklında böyle bişey varsa arkaları disk yapmak gereksiz benim arkalar disk değil ama arabanın frenleri süper bazen nasıl durduğuna ben bile inanmıyorum :D:D

bak abs olayının astarı yüzünden pahalıya gelir onundışında volkanx ın dediğine %100 katılıyorum hacım (lafımızı çalmışsınız hacım bizim lafımız :))

Geri