arkadaşlar yol b.sayarı güvenilir mi?

Yolda Kalmazsın.
Bir de yok bilgisayarlarında şu atlanır hep. Yol bilgisayarları, şu anda hatırlamıyorum mesafeyi ama misal verirsem son 2-3 km'deki sürüşü göz önüne alarak menzil hesaplaması yapıyor. Dolayısı ile sert kullanımda 40 km menzil verirken sakin kullanmaya basladıgınızda mesafe katetmenize ragmen menzil yukselebilir. Açıkcası ben hata görmedim yol bilgisayarında, minimal hatalar mutlaka hepsinde vardır tabi. Diğer bir ornekle, benzinciye kadar hızlı bir sürüş gercekleştirmişsen alınan 50 liralık benzinle gidecek mesafeyi ibre yukselmesine ragmen dusuk gosterebilir. Çünkü o an için hızlı sürüş gercekleştirecegini varsayıyor, ona göre hesaplıyor. Sakin kullanmaya baslarsanız menzili yukseltecektir.

Yolda Kalmazsın.
Bir de yok bilgisayarlarında şu atlanır hep. Yol bilgisayarları, şu anda hatırlamıyorum mesafeyi ama misal verirsem son 2-3 km'deki sürüşü göz önüne alarak menzil hesaplaması yapıyor. Dolayısı ile sert kullanımda 40 km menzil verirken sakin kullanmaya basladıgınızda mesafe katetmenize ragmen menzil yukselebilir. Açıkcası ben hata görmedim yol bilgisayarında, minimal hatalar mutlaka hepsinde vardır tabi. Diğer bir ornekle, benzinciye kadar hızlı bir sürüş gercekleştirmişsen alınan 50 liralık benzinle gidecek mesafeyi ibre yukselmesine ragmen dusuk gosterebilir. Çünkü o an için hızlı sürüş gercekleştirecegini varsayıyor, ona göre hesaplıyor. Sakin kullanmaya baslarsanız menzili yukseltecektir.
kesinlikle doğru söylediniz hatta yokuş çıkarken fazla gaz verirseniz 30-40 km birden düşüyor ve bu düşüşün geri dönmesi zor oluyor fakat düz yolda 3.vites cc acikken yolda giderken menzilin 15-20 km yükseldiğini de çok gördüm.

Haftada 3 4 kez eyüpten avcılara gidip geliyorum.Şunu farkettim Giderken menzil düşüyor dönüşte ise tam tersi yükseliyor.Bunda tabi giderken acele edip dönüşte sakin kullanmamında etkisi var..

bazen sapıttığı oluyor. En azından fiatınki :D dobloda birkaç kere başıma geldi yüklüyken yüksek süratlerde çok uzun süre 2 litre gösterdiğine şahit oldum :D düzelsin diye vites değişirip devir yükseltip küçülttüm ama yok stop edene kadar öyle devam etti ortalamayı baya düşürmüştüm. Psikolojikde olsa insan rahatlıyor :D yanlış olduğunu bile bile 2 litre yaktığına sevinmekte ilginç tabi :D

Geri