arkadaşlar rölanti ayarlayıcısı sorunu olanlar...

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan warsem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aynı sorun bendede mevcuttu 2 ay önce baslamıstı en son artık araba traktör gibi çalışmaya başlayınca netten araştırdım garajı buldum hakan abinin yanına gittim,rölanti ayarlayıcısyla ismini tam hatırlamıyorum ....sensöründen kaynaklı oldugunu tespit edildi ve sorunu hallettiler,tavsiyem garaja bi git göster çok büyük ihtimalle sorununu memnun kalcagın sekilde çözeceklerdir
 
peki kaça mal oldu sana
 
bide adam şöle dio eğer motor tarafında bi yerde arıza olsa arıza ışığı yanardı dio..bndede arıza ışığı çok nadir yanıyo giderken falan ama adam bakarken ynmadı...rolnti ayrlıcısndan falan olsa arıza ışığı yanmama olblr mi?
 
güncel..........................................................
 
bende var fazladan rolentı ayarlıcısıı ılanlarımdan satılıktıı ama bazı gerı zekalılar ve bılmısler yuznden ılanlarım sılındı ıstıyen varsa satabılırm 120 lıra bosch astra 94 gsi ıcın
 
opel astra G rölanti,stop etme,alakasız yerlerde yüksek devirde çalışma.

Arkadaşlar bende gecen ustama amortisörler felan değiştirttim,oraya gitmişken arabada bir ve ikinci viteste silkinme var gaz kelebeğini bi zahmet temizle dedim.Söktü,temizledi,gerçektende temizlenmeye ihtiyacı varmıştı.Yalnız rölanti ayarlayıcısınıda söküp gaz yağı ile güzelce bi yıkadı.Araba şimdi kafayı yemiş gibi sabahları çalışmıyor,gaza basarak çalıştırabiliyorum,debriyaja bastığım anda stop ediyor bazende devir saati motor sıcak olmasına rağmen 2000-2500-3000 devirlere kadar çıkıyor.Hararetin hiç önemi yok bazen 85 derecede bile stop ettiği oluyor.Yalnız her zaman yapmıyor kafasına estiği zaman.Şimdi benim motoru değiştirmem mi gerekiyor yoksa bi yerlerde bi eksiklik var ondan mı yapıyor bir türlü anlayamadım ustada bulamadı,kelebeğin keçesini felan değiştirdik,hortumları kontrol etti ama hala sıkıntı devam ediyor.yardımcı olursanız sevinirim.
 
rolantide devir dalgalanmaları ve yüksek devirden ani gaz kesmesinde araç stop etmesi durumu rolanti ayarlayıcı kurum yapmış demektir temizlense düzelir
ben 6 ayda bir kendim söküp temizlemeye başladım
 
Son düzenleme:
Hocam yerini resimli olarak tarif edebilir misiniz?
Nasıl ve neyle temizlediniz.
 
temizlik her zaman iyimidir:)

zaten problem temizlettikten sonra başladı.Bizim usta bi güzel tinerle içini duşını cilaladı,ayna gibi oldu.Bugünde gittim tam düzeldi diyoruz ikinci marşa basışımızda yine stop ediyor.Acaba diyorum arabayı kaskolatıp sonra bi güzel yaksam mı?:))
 
Zuhahahahahaha....
Temizlerken el sürülmemeli ve özel spreyleri var.
 
Geri
Üst