Arkadaşlar merak ediyorum bişey soracam=?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Şimdi arkadaşalar benim derdim şu benzin işi internetten baktım arabam 1,6 ecotek motor 2000 model astra arabamın fabrika degeri 10.1 lt olması lazım ve ben şu an km rede 300 yakıyorum ama bu bence bu lt reye göre normal çünkü erzurumda lt=2,900 yani oda 29 eder bende tahminen 30 yakıyorum 100 km rede şimdi arkadaşlar yazmışlar 220 yakıyorum veya 250 bu fabrika degerinin altına düşme gibi ihtimali varmı yaw bunu anlamadım bu nasıl oluyor arabamın tüm bakımlarını yeni yaptırdım ama burda yazılanları görünce şaşırdım beni aydınlatırsanız sevinirim.

1,6 icin 10,1 lt fazla degil mi?
bende 2litre vectra station var. ben sehir ici 10litre yakiyorum ki araba kocaman...

arabanın orjinal katalogu astra 1,6 ecoteklerde 10,1 diye biliyorum tam bilen varsa paylaşırsa sevinirim internette öyle yazıyordu onun yalancısıyım şuda bi gerçek denme çok yaptım yani gaza yavaşça yüklenetrrek sürdüm hep tam ekonomige göre vites değiştim mesela 60 da 4 attım örnek olarak ama genede 300 ün aşağısına düşmedim çünkü burada benzinin litresi 2900 ve eger arabam 10.1 litre fabrika kataloguna göre yakıyorsa çok normal bence şimdi arkadaşlar 220 -250 yakıyorum diyince şaşırdım nasıl fabrika verilerinin altına düşüyorlar diye

Ankara da da litresi 2.92 ytl ama senin verdiğin 10.1 lt değeri çok uçuk bi değer 2.0 turbo olan astra bile 12.5 yakıyor
ben de normal kullanımda 215-220 ykr yakanlardan biriyim ki normal bi değer bu 100 km olarakta 7.0-7.5 litreye filan denk geliyor uzun yolda bu ortalama 5.7-6.0 civarlarına kadar iniyor bu verdiğim değeler normal kullanım için geçerli set bi kullanımda şehir içinde 10 litre ye rahat dayanıyor
aşağıda verdiğim linkte de bizim aracı test etmişler ve ortalama yakıt tüketimi 100 km 7.7 litre aracını iyice bi kontrol ettir bence ayrıca erzurum olmasında dolayı rakım ve hava değişikliğinden dolayı biraz yüksek yakması normal ama seninki aşırı yüksek yakıyor
http://arabam.e-kolay.net/testDetay.aspx?id=207

ayrıca unutmadan test aracındaki motor twinport ama ecotech ile arasında hiçbir fark görmüyorum ben neredeyse kullanım ve yakıt tüketimi açısından

Son düzenleme:
Benim araba 300 ü görseydi otoparkta müze yapardım heralde.
Bence de 300 çok fazla. Kesin bir sorun var. Oralarda işten anlayan iyi bir servise baktırılması lazım arabanın.

Selamlar sürekli şehir içinde kullanıyorsan dur kalk v.s o kadar yakması normaldir 1.6 astra aracın şehir içinde misal istanbul içinde 300 ykr yakması çok normaldir.tabi erzurumda trafik durumu nedir bilemem..bu söylediğim rakkamı 2 tane astra 1.6 comfort kullanan arkadaşlarımdan biliyorum istanbul içi ve yoğun trafikte kullanımda..bende 1.4 astra ve 1.6 tigra var fakat hiç denemedim ne kadar yaktığını..

Şimdi arkadaşlar dur kalak olayımız istanbula göre çok yok ama genede var ben şehir dışında yakışından sonderece memnunum 100 kmrede 6 litre yakıyor onu test ettim ve gördüm ama şehir içinde içiyor öyleyse ben buzamana kadar 10,1 litre yakıyor diye şehir içinde bişey demiyordum yani 10 litre yakması lazımsa doğal diye bakıyorudum eger arabanın kataloğu 7,5-8 litre gibi bişeyse şehir içinde evet çok yakıyor bakmamlazım......ama arabayı en son motor ustası baktı çekişi ona göre çok iyidi motorun rolantisi çok güzeldi falan bujiler filtreler sıfır sayılır 2000 kmrelik daha neyse ben bi uğrayayım anlaşıldı sanayiye.......

Şehir dışında yakışı normalse arabada bir problem yoktur bence..gaza basma stili bile fark ettiriyor yakıtı bence biraz daha dikkatli kullanırsan eğer gerçekten çoksa bu yakıt biraz düşebilir..sorun olsa aracın uzun yoldada fazla yakar değilmi?

http://arabadergisi.com/mp/opel/astra.htm

buyrun arkadaşalr burda 10,1 yakıyor ama şunu söyle söyleyeyim yakıt konusunda çok güzel sürdüğümü sanıryorum ani hızlanma yapmıyorum kırmızı gördüğüm anda boşa alıyorum araba o yeşile dönenekadar yavaş yavaş gidyorum hızlı kalmıyorum devrinde vites atıyorum 3000 deviri geçirmiyorum hiç ekonomil sürüşümde boşa atılacak yerlede gaza basmadan büyük viteste iniyorum sanırım bu sürüşlerde yakmaması lazım yani peki yukarıdaki sitede niye 10,1 veriyorlar....

Son düzenleme:
vitesi boşa attığında yakıt tüketimi düşüyormu? ben gaz kesmeyi tercih ediyorum, yanlışmı yapıyorum?

duracak seviyedeki yavaşlamalar hariç tabiki

Geri