Arkadaşlar dikkatli olun TC kimlik numaralarınız yerlerde geziyor..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MOKIA

Başkan
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar
Dün eve döndüğümde üzerinde TUIK e verdiğim adresin basılı olduğu adıma düzenlenmiş bir broşür buldum.
Evin kapısına geldiğimde başka bi siyasi partinin broşürü ve arkasına iliştirilimiş Tc kimlik numarası ve hangi sandıkta oy kullanılacağını belirten bir printer çıktısı.

1-TUIK e verdiğimizi adres bilğileri siyasi partilerin elinde ne geziyor.
2-Bir siyasi partinin elinde kişiye özel olan TC kimlik numaraları ne geziyor.
Ve bunu hangi cüretle kagıda basıp yerlere atabiliyor.
3-Yerde gezen bu broşürlerden birisi TC kimlik numarasını alıp adınıza işlem yaparsa bunun sorumluluğunu kim alacak.

Bu konularda dikkatli olun.
Konu yasal işlem başlatmayı düşünüyoruö.
Kimse Hiçkimse bana ait özel bililere benden izinsiz erişip sokaga atamaz.
bu zaten suç.

Muhtarlıklarda asılı listelerden almış olabilirler...

Bu gerçekten sıkıntılı bir durum...

Katılıyorum Cengiz, seçmen kağıtlarıda öyle gelişi güzel kapılara bırakılıyor. Üzerinde T.C. kimlik noları ve bilgilerimiz üzerinde. Ama ne yapılabilirki bu konuda.!

abi inanamıyorum nasıl böle bişey yaparlar bende yasal işlem başlatıcam

Seçmen kagıtında bulunabilir. Ona bişey demem o yüksek seçim kurulunun mühürlü resmi belgesi.

Burada olay farklı.
Özel bilğileriniz siyasi partilerin elinde ne geziyor.?
TUIK e verilen adres bilğileri bu insanların elinde ne geziyor.
Bunu kim verdi onlara nereden aldılar. muhtarlıkta asılı listeden alma şansları yok dijital ortamda alınmış belli.
ve eminim milyonlarca kişinin bilğileri resmi devlet dairelerinin dışında ortalıkda dolaşıyor.

Ve kötü niyetli birisi adınıza her türlü işlemi yapabilir.

Haber kanallarına konuyla ilgili şikayet msjları attım degerlendirirlerse akşam haberlerlerde çıkar.
Resmi kanallara da şikayette bulunacağım.

Son düzenleme:
yanlış bir uygulama bence

kimse ses çıkartmayınca yapıyolar böyle şeyleri,ses çıkarıncada nekadar faydalı olucak ülkemizde belli değil:(

selami öztürk mektup yollamış bana ilk oyunu kullanıcan zart zurt diye ondada vardı gıcık oldum sanane benim oy kullanıcağım sandıktan tc kimlik numaramdan ben bilmiyor muyum nerde kullanıcağımı

Zaten bu TC numarasının .okunu çıkardılar.:mad:Utanmasalar bakkaldan, kasaptan alışveriş yaparken bile TC numaramızın istenmesi zorunlu hale gelecek. 12 eylül sonrası vatandaşlar birer birer fişleniyor diye yırtınan aydınlar, siyasilerden nedense çıt çıkmıyor. Demek ki şu anki hükümetin baskısı darbecilerden daha üstün. Bir uygulama yapmak istiyorsunuz bari güvenlik önlemlerini de alın kardeşim. Çipli TC nüfus kağıdı işleme girmeden bu TC kimlik numarasının anlamı ne? Benim gizlim saklım yok, alnım açık. Ne olduğum, kim olduğum belli. Peki art niyetli bir kişi benim TC kimlik numaramla kanunsuz bir iş yaparsa benim hakkımı kim koruyacak. AKP hükümeti mi? OYAK Bank İsrail kökenli bir kuruluşa satıldı. Önceden askeri bir kurum olduğu için ülkedeki bütün muvazzaf ve şu anda emekli olan subay, astsubay, uzman çavuş, er, erbaş ve askeriyede görev yapan bütün sivil memurların (ayrıyetten bu bankada hesap açanların) bilgileri şu anda İNG Bankın elinde. Bu duruma istihbarata bak izaya gel derler. Ortalıklarda gezen, resmen ayağa düşen bu TC kimlik numaraları yüzünden bakalım kaç kişinin canı yanacak. Hele hele ulaşılması o kadar kolay ki. İki üç bilgi girdin mi karşına istediğin kişinin nufüs bilgileri dökülüyor.

Geri