Arkadaşlar Bilen yardım etsin P-H diagramı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nightboy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
üniyide lise yaptık :D 5 yıl

Arkadaşlar daha önce psikometrik diagram diye açmıştım konu ama hoca konuyu değiştirdi P-H diagramına çevirdi konuyu soru şu:

1-P-H DİAGRAMI NE İŞE YARAR?
2-P-H DİAGRAMI NEDİR?
3-P-H DİAGRAMI NE AMAÇLA KULLANILIR?
4-P-H DİAGRAMINDA NELER BULUNUR?

BİLEN ARKADAŞLAR NE OLUR YARDIM EDİN :(

güncel yardım edin arkadaşlar :(

güncel

Güncel yarin sinav var kimse bilmiyor mu? :(

Çok geç olmamışsa yarım yamalak termodinamik bilgimle anlatmaya çalışayım.:)
Biz termodinamik sınavlarında basınç-entalpi grafikleri yerine basınç-sıcaklık değerlerinden madde ne ise(su,r-134a,azot vs..)entalpisini bulup kompresör,türbin,boiler artık ne ise harcadığı enerjiyi veya ürettiği enerjiyi buluyorduk.Eğer yanılmıyorsam siz direk bu grafikten kompresörün,kondensörün artık neyse giren çıkan entalpilerine bakıp ürettiği enerjiyi veya tükettiği enerjiyi buluyorsunuz.

bunu muhtemelen derste anlattılar, kitaplarda da mevcuttur. Keza internetten de bulabilirsin. dolayısıyla bence forumda bilen biri arayacağına diğer kaynaklardan bulmaya çalış.

bunu muhtemelen derste anlattılar, kitaplarda da mevcuttur. Keza internetten de bulabilirsin. dolayısıyla bence forumda bilen biri arayacağına diğer kaynaklardan bulmaya çalış.

doğru derstte anlattılar ama 3 yıl önce DD ile geçtim ondada bana sadece soruda kullanılanları gösterdi bana özelliklerini ,ne işe yaradığını öğretmediler

Ayrıca internetten baktınız mı bilmiyorum ben bulamadığım için sordum ve 1 haftadır arıyorum.

NETTE BULAMADIĞIM İÇİN BURDAN BİLEN VAR MI DİYE SORDUM SONUÇTA YARDIM İSTEDİM YANLIŞ MI OLMUŞ!

Çok geç olmamışsa yarım yamalak termodinamik bilgimle anlatmaya çalışayım.:)
Biz termodinamik sınavlarında basınç-entalpi grafikleri yerine basınç-sıcaklık değerlerinden madde ne ise(su,r-134a,azot vs..)entalpisini bulup kompresör,türbin,boiler artık ne ise harcadığı enerjiyi veya ürettiği enerjiyi buluyorduk.Eğer yanılmıyorsam siz direk bu grafikten kompresörün,kondensörün artık neyse giren çıkan entalpilerine bakıp ürettiği enerjiyi veya tükettiği enerjiyi buluyorsunuz.

teşekkür ederim ama zaten hoca soruyu değiştirmiş :D o yüzden bulduklarımda pek işe yaramadı kaldı ki zaten bu kadar yazıda yetmezmiş hocaya göre :D yinede yardım edenlerin yardımları için teşekkür ederim :)

Geri