Arkadaşlar Bi Sorum Olacaktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fætih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fætih

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracıma gecen ay içinde lpg taktırdım.ve dün aksam aracımda moto elektronık lambası yandı.ve serviste oksijen sensoru dendı ve lpglı oldugu ıcın sabahlarıda sogukoldugu için yakabliyormus tech 2 ile arıza kodunu sıledıler.bide benim arcta yüklendınmı arıza lambası yanıyodu usta onemsememı soylemıstı zaten aracta herhangı bır anaormal durumda yoktu ama bu arıza labası ile oksıjen sensorunu alakası olabılırmı.

bencede ustanı dinle fazla takma kafana. biz yaklasık 1 yıldır octaviamızı arıza lambasıyla kullanıyoruz. sonucta biliyoruz lpgden kaynaklı bi uyarı bu... oksijen sensörü olabilir tabiki...

senin gibi bende astrama (2000 model) lpg taktırdım.Voltran marka.5-6 ay sonra arıza lambası yandı.servise gittim.Oksijen sensöründen olabilir dediler.tech2 de zayıf egzos uyarısı gözüküyordu.onu sildiler.lpg yi taktırdığım ustama durumu anlattım.fakir ve ya zengin karışım nedeniyle lamba yanmış olabilir dedi.yeniden ayar yaptı ve artık lamba yanmıyor.

arkadaşlar genelde lpg takılan araçlarda bu tür bir arıza oluyor....
iyi araştırmak lazım.. takılan kitin arabaya uyumu çok önemli. ben brc taktırdım. arıza lambası felan yanmadı, hiç bi arıza olmadı.
ya bırakın lamba yakmayı taktırdıktan sonra bi daha hiç uğramadım lpg ustasına.. o kadar sorunsuz çalışıyor.

arkadaşım lpg yi taktıdığın yere git ve derdini anlat tekrar lpg sisteminin beynine format atıp ayar yapsınlar aracında proplem yoksa düzelir,proplem araçtaysa iyi bir motor ustasına göster onunda sana diyeceği lambada sensörü veya oksijen sensörü arızası duruma göre davranırsın artık fakat her ustayı dinleyim hemen sensörleri değiştirtme benimde aynı oldu formatla düzeldi bi daha da yanmadı.

Bende aracımda aynı sorunla karşılaştım bir müddet sonra ateşleme bobinini deyiştirmek zorunda kaldım şu an bir problem yok lpg li araçlarda ateşleme bobininde sorun oluyormuş

benimde aynı problem var idi. lpg takılan yere gittim tekrar ayar yaptılar şu anda herhengi bir şey yok.

bugun lamba gene yanmıs pazar günü artık bende gıtcem lpg beynıne format attırıcam gene yaparsa oksijen sensorunu baska bir arabadan denemek ıcın alcam.

Geri