/// Arkadaslar Bakarmisiniz Amortisor ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ice
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
I

ice

Bilgi Girilmemiş
araba calısmazken oturuyorum gacır gucur ses gelıyo arabadan ınıyorum yıne aynı ses bınıyorum yıne aynı ses park ederken falan araba durdugu yerde aynı ses gelıyo babam amortısorun patlamıs olabılır dedı amortısor garantıye gırer mı arkadaslar

yada soyle dıyım bu takırtı gacır gucur sesler amortısor patlaması olmasa bıle garantıye gırer mı

amortısor patlasa araba kullanım sırasında anormallık gostermez mı
amortısorler patlasa anormal seyler olmaz mı hıcbısı yokmus gıbı dewam edebılırmı

Tabiki devam edebilir. Mesela benim ön amortisörler patlaktı aracı aldığımda. Gayet normal gidiyorsun, zaten kasis sesi olmadığı için ses de hissetmiyorum. Yalnız derin kasislere sert girersen eğer hissedersin sanırım, bir de virajlarda savrulmaya yönelik bir zararı olabilir gibi geliyor..

Sesler ( gıcırtılar şeklinde ise ) torsiyon burçları ve terazi kol lastiklerinden geliyordur. Amortisörü patlak veya bozuk olan arabanın yola tutunması zorlaşır, kasislerde vurmalar veya fazla salınımlar olur, virajlarda araç fazla yatar. Sanırım aracınızda bunlara benzer sorunlar yok. Bunlar zamanla bozulabilen parçalar olduğundan belki garanti kapsamına girmeyebilir. Serviste yenilenenlere 2 yıl garanti veriliyor. Servisle bir görüşün garanti kapsamında ise iyi, yoksa arka torsiyon burçları 4 adet değişiyor biraz cüzdan yakabilir.

El frenini indirdiğinizde aynı ses yine var mı?

Geri