Akü biryerden sonra şans işi. 2001 yılının 5. ayında imal edilen Mutlu aküyü halen kullanıyorum. Araç uzun süre yatınca şarj göstergesi siyahlaşıyor. Bu sene kışı çıkarmayabilir. Sizin araç iki aküde de sorun çıkardığına göre düşük bir ihtimal ama iki aküde arızalı veya araçda bir kaçak var. Aynı olay benim de başıma gelmişti. Bir elektrikçi arkadaştan bayisi olduğu fazla tanınmayan bir markaya ait akü almıştım. Akü bir haftada bitti. Şarz edip tekrar verdi, sonuç değişmedi. Emanet (beni ikna etmek amacıyla kendi arabasındaki aküyü söktü) başka akü verdi, sonuç gene değişmeyince kabahati arabada buldu. Sonuçta kalfası abi senin araban sağlam ustanın aküleri bozuk diye kulağıma fısıldadı. Plakalarda çatlak varmış. Paramı geri alıp kaliteli başka bir akü alınca sorun ortadan kalmıştı. Böyle bir arıza var demiyorum ama neden olmasın. Arabayı park ettiğinde kutup başını çıkart. Bu şekilde bir süre takip edebilirsin. Eski bir usül, mutlaka sen de bilirsin, araçta elektirik kaçağını anlamanın bir yolu da (+) kutup başını yerinden sök ve akünün (+) başlığına deydir. Kıvılcım çıkartıyorsa bir yerde kaçak var demektir.