Arkadaşlar acil yardım :(

gt_vectra_gt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
4-5 gün önce bi benzinlikte arabaya biraz yağ eklettirdim sonra okula gidip gelirken arabada hafif bir koku hissettim kaputu actık baktık motor kapagı yerınde degil ee haliyle motorunda her yerine yag akmıs :mad:

ama bu 4-5 gunde hıc bır yag lambası yada bilgisayar bir bilgi vermedi
acaba motorda sorun olmusmudur ???

lütfen bi akıl verın

nekadar kullandınız aracı km olarak kısa mesafe gittiyseniz hemen yanmamıştır yağ seviyesi nekadardı baktığınızda

ibrahim abi fazla gezmadım tahmınım bi 10-15 km anca yapmısımdır. en son evın önüne cektıgımde baktım yıne yag puskurtmus yanı hala var ıcınde... zaten yagıda fazlaca wardı arabayıda hıc sıkıştırmadan kullandı aksam waktıde bısey yapamadım yarın yedek parcacıya gıdecem aklıma takıldı

bişey olmamıştır bi ara bende benim corsanın unutmuştum öyle canını sıkma yağ seviyesi nekadardı baktığında iyi sıkıştırmamışssın yoksa daha çok yağ atardı onla geçmiş olsun

saol abi teşekkür ederim
gece heryer karanlık yag seviyesini falan görmedim
ama cok ince cok hafif bi koku gelmıstı
yanı araba tamamıyla yagsız kalmamıs ama o yagda artık ne kadardı bılemıorum
wallaha sabah olsun dıe beklıyorum aklıma cok takıldı :S

Geçmiş olsun Tuğrul...Bana kalırsa birşey olmaz zannetmiyorum...

o koku egsoza sicrayan yagin kokusudur , kokpitte yag lambasi yanmadan durduysan endiselenmene gerek yok. yarin biraz takviye edersin olur biter

yağlama yapacak kadar kalmıştır canını sıkma bide kapak alıp taktıktan sonra yakın olan bi motor temizliği yapan yere gidersen motor üstündeki yağlar manifoltun oralara akan falan yanmasın hem zor çıkar yanma tehlikeside olabilir dikkat et sabahleyin kabasını temizlersin sıkıntı olmaz herhalde

abi insallah dediğiniz gibidir allahtan yag lambası falan yanmadı hıc bısey yoktu
bi arkadasımda o gelen koku Erhan abimin dediği gibi eksozdan gelır falan demıstı yarın ilk işim kapak alıp yagını eklemek tabi sonrada motoru ıyıce yıkatmak lazım :S

benzinliklerde butür işlemleri yaptırmayın arkadaşlar forumdan biride yağ ekletmek için girmiş pompacı yağı benzin deposuna dökmüştü çekici servis birsürü uğraşmıştı bilginize...

Geri