Arkadan Gelen İlginç Ses

RASPUTİNSS

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar...2008 1,4 twinport corsa sport(3 kapı) sahibiyim...
son zamanlarda sağ arka taraftan gelen bir ses var...bu ses genelde araba esnediği zamanlarda geşiyor çat çat :) diye bir ses...acaba amortisörlerden mi geliyor diye düşündüm fakat her çukurdan veya tümsekten geçerken gelmiyor....genelde araba sağa sola esnediği zamanlarda geliyor(yüksek hızlarda viraj alırken olan esnemeler değil)...mesela bozuk bir yolda tümsekten geçerken araba sağa sola esnediğinde geliyor bu çat çat diye ses...

acaba stepne den mi geliyor diye kontrol ettim,çıkardım iyice sıktım oradan gelmiyor...

bir arkadaşı arkaya oturttum sesi iyice dinledi,onun söylediğine göre sağ arkada camın altında hoparlör ün de olduğu döşemenin içinden geliyor(aracım 3 kapı modeli,yani arkada kapı yok) dedi ama bilmiyorum daha servise de götürmedim...açıkcası fazla para almalarından endişeleniyorum..acaba ne yapmalıyım...

park sensöru var mı ? varsa kabloları dan bırı cıkmış olabililr aynı şey olmuştu sag sola çarpıo

park sensöru var mı ? varsa kabloları dan bırı cıkmış olabililr aynı şey olmuştu sag sola çarpıo

park sensörü yok arabamda dostum...ama metalik bi ses geliyo...acaba hoparlör ün o sesi çıkarabilecek parçaları varmıdır? yada döşeme ile dış metal bölüm arasında böyle parçalar varmıdır?

yada bilmiyorum acaba tekerlekten mi veya parçalarından mı geliyor?

görmeden net bir cvp alamazsın, arkadan ses geliyor ama nerden ? akla herşey geliyor insanın.
çok rahatsız ediyorsa gösterip ne olduğunu öğrenebilirsin, ücret bile talep etmezler

karterin korumasının civataları gevşemişse de aynı ses gelebilir

dostum bendede astra g kullanıyorum aynı şeyi bende yaşıyorum herşeyi yaptım düzelmedi fakat arka koltuğa 2 kişi binince sesi kesiyor sanırım amortisör yada arka takozlardan geliyor seninkide öyle bişey olabilir..

Arka bagajdan benimde sağa sola esnemelerde ses geliyordu meğer egsozdanmiş.arka tarafa geçip egsozu sağa sola salladim ayni ses geldi. Hemen egsozu tel ile uygun yere sabitledim ses kalmadi :)

dostum bendede astra g kullanıyorum aynı şeyi bende yaşıyorum herşeyi yaptım düzelmedi fakat arka koltuğa 2 kişi binince sesi kesiyor sanırım amortisör yada arka takozlardan geliyor seninkide öyle bişey olabilir..
+1
Araba sert, kendini bozmuyor ama amortisör takozlarını bozuyor.

Çözümü ise stabilizeye olabildiğince girmemek.
Yumuşak lastik kullanmak ve lastiklere azot bastırmak.

görmeden net bir cvp alamazsın, arkadan ses geliyor ama nerden ? akla herşey geliyor insanın.
çok rahatsız ediyorsa gösterip ne olduğunu öğrenebilirsin, ücret bile talep etmezler

karterin korumasının civataları gevşemişse de aynı ses gelebilir

Arka bagajdan benimde sağa sola esnemelerde ses geliyordu meğer egsozdanmiş.arka tarafa geçip egsozu sağa sola salladim ayni ses geldi. Hemen egsozu tel ile uygun yere sabitledim ses kalmadi :)

+1
Araba sert, kendini bozmuyor ama amortisör takozlarını bozuyor.

Çözümü ise stabilizeye olabildiğince girmemek.
Yumuşak lastik kullanmak ve lastiklere azot bastırmak.

sağolun arkadaşlar..bayram dolayısıyla cevap yazamadım..arabayı babama bıraktım artık o servise götürüp gösterecek...

Astra cdti 1.3 de arakadan sanki bir şey cıkmışta vurma sesi geliyor.Eksoscuya bakdırdım bir şey yok dedi.Lastikleri cıkardık altına baktık yok bir şey cıldıracagım...

Geri