arka tekerleri disk yapsak??

adamlar malıyetten kacmak ıcın değil hesaplara gore kampana disk koyuyorlar...

maliyeti düşürmek için kampana kullanıyorlar. evet senin dediğin gibi önce hesaplar yapılır ve eğer kampana durumu kurtarıyorsa maliyet düşük olsun diye kullanırlar olmazsa zaten disk koyarlar ki fiyat kafadan artar...

maliyeti düşürmek için kampana kullanıyorlar. evet senin dediğin gibi önce hesaplar yapılır ve eğer kampana durumu kurtarıyorsa maliyet düşük olsun diye kullanırlar olmazsa zaten disk koyarlar ki fiyat kafadan artar...

:good::good::good: aynen öyle...

:good::good::good: aynen öyle...

O zaman yine babamın sözüne geliyoruz

ARABANIN ORJİNALİNİ BOZMAYALIM :)

yok para varsa bozabilirsin :D daha iyisini hakediyor sonuçta araçlarımız dimi ama :D:D

bakalım bi araştırmak lazım maliyeti belki kafa eser bozarızda ;)

aynı konuyu bende açmıştım ve nette çok araştırdım en sağlıklısı disk ve balataları brembo veya benzeri kaliteli bir fren sistemine yükseltmek.benim balatalar lucas diskler brembo hekimoğlu arkadaşımızdan aldım.gerçekten fark ediyor önceden az da olsa kayıyırdu şimdi zınk diye duruyor.

herkesin dediğini bi de ben tekrar etmiş gibi olacağım ama.....
frene bastığında arka tekerlerin durmaya faydası azdır.. durma görevinin çoğunu ön tekerler yapar. bu nedenle kampana uygundur.. değiştirsen bile durmada bi kazanç sağlayamazsın.. aynı mesafede durursun.

kampana frenlerin durdurma güçü disklerden daha verimli lakin yüksek hızda fren yapıldımı çabuk ısınıyor ve geç soğuduğundan disk frenler tercih ediliyor.

arka frenler de disk olunca fren kuvveti önler ile aynı olursa kısa mesafede durmak yerine el freni çekmiş gibi olma ihtimali yüksek

Geri