Arka Sisler Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tunde
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Hatta yanılmıyorsam Almanya'da bi ara mercedes ve bmw'lerde modeli yazmazdı. Arkadaki sürücü onu okuyacağım diye fren mesafesini koruyamadığı içinmiş... Ona keza cc'nin de kaldırılması gündeme gelmişti. Sürücü ayarı bozulmasın diye fren yapmakta geç kalıyor diye..

Biz daha sislerle uğraşıyoz...

benim arabada da sadece solda var,sadece arkadan uzunları yakıp gelen oldu mu yakıyorum.Etkili de oluyor.

cıft ıyıdır ıyı

helekı arka camı fılmlı olup gece araba park ederken;)

Daha önce bunun tarzında konu vardı sisler hakkında.Yağmur veya sis yokken sis farını açmak bencillikten başka bir şey değil.Birileri hava atacak ama karşısındaki ne olursa olsun.Arabaya sis koyanlar, onu kullanıcıya kötü hava koşullarında yardımcı olsun mantığıyla yapmış, ama yurdumun insanı hava atmanın derdinde.Normal farlar ne işe yarıyor?Bide beyaz farlar yokmu.İnsanı nasıl rahatsız ediyor akıllara zarar.Özellikle uzun yolda karanlık yerlerde.Konuya dönersek standardında arkada bir adet sis varsa mühendisler böyle uygun görmüş ve doğrusuda bu zaten bence.

Işıkların kullanılması:
Madde 64 – Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.
a) Zorunluluklar:
1. (Değişik: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,
2. (Değişik: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,
3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,
Zorunludur.
b) Yasaklar:
1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,
2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,
3. Karşılaşmalarda,ışıkların söndürülmesi,
4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,
5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,
6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,
Yasaktır.
(Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.)Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri ile (b) bendi hükümlerine uymayanlar ............YTL, birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi hükümlerine uymayan sürücüler ............YTL para cezası ile cezalandırılırlar

Son düzenleme:
Daha önce bunun tarzında konu vardı sisler hakkında.Yağmur veya sis yokken sis farını açmak bencillikten başka bir şey değil.Birileri hava atacak ama karşısındaki ne olursa olsun.Arabaya sis koyanlar, onu kullanıcıya kötü hava koşullarında yardımcı olsun mantığıyla yapmış, ama yurdumun insanı hava atmanın derdinde.Normal farlar ne işe yarıyor?Bide beyaz farlar yokmu.İnsanı nasıl rahatsız ediyor akıllara zarar.Özellikle uzun yolda karanlık yerlerde.Konuya dönersek standardında arkada bir adet sis varsa mühendisler böyle uygun görmüş ve doğrusuda bu zaten bence.

Işıkların kullanılması:
Madde 64 – Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.
a) Zorunluluklar:
1. (Değişik: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,
2. (Değişik: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,
3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,
Zorunludur.
b) Yasaklar:
1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,
4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,
5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,
Yasaktır.
(Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.)Bu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinin (1) ve (3) numaralı alt bentleri ile (b) bendi hükümlerine uymayanlar ............YTL, birinci fıkrasının (a) bendinin (2) numaralı alt bendi hükümlerine uymayan sürücüler ............YTL para cezası ile cezalandırılırlar

:good: :good: :good: :good:

Işıkların kullanılması:
a) Zorunluluklar:
Zorunludur.
b) Yasaklar:
Yasaktır.

Avrupada böyledir gereksiz yere sis lambalarini acan ceza yer..ama bizde kurallari milletimiz kendi uyguluyor...sonuc ortada inkara gerek yok.. sen gidiyorsun arkandakine zarar vermissin kazalar olmus üstüne mi alacaksin hadi canim ben mi yaptim!!!!! :rolleyes:

adı üstünde sis lambası bir polisin ceza yazdığını gözümle gördüm bilginize. normal şartlarda kullanmayın derim.

Bende güncel kasa doblolardan şikayetçiyim. Ne hikmetse bu araçlara binen tipler hep aynı. 18-25 yaş arası, hatta 18'den küçük olduğunu çok iyi bildiğim veletlerde dahil (memleketim için konuşuyorum) sisler yanık, camlar filmli. Gece gündüz yanan bilmem kaç bin kelvin xenon farlar. Sinir oluyorum...

18 yaşındayım iş dolayısıyla gün içinde sürekli doblo kullanıyorum ve 15 yaşında gösteriyorum :D:D. Camlarda film yok güneşli havada ön sisler açık kesinlikle kimseyi rahatsız etmiyor. Hava kararmaya başladığında sisleri kapar farları açarım. O yüzden üstüme alınmıyorum :D

Son düzenleme:
tek tarafın yanma olayını öğrendiğim iyi oldu, bende sadece sol arka sis farı yanıyo diğeri arızalı diye elektirikçiye gitmeyi düşünüyordum...teşekkürler

Geri