arka sağ stop ampulu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nzhsvc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nzhsvc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba,
astra h, hb. aracım var. sağ stop yanmıyor. sanırım ampul patladı. bunu kendim değiştirebilir miyim? eğer mümkünse nasıl yapabilirim? tarif edebilecek olan var mı? şimdiden çok teşekkür ederim.

Bagaj içinde yan bölmeleri kapakları var. Orayı aç zaten tırnaklı anın da çıkar sonra ampullerin olduğu kısımı göreceksin etrafına bak tırnak varsa aç yoksa çekince gelir. Yada bir elektrikçiye git macerayı sevmem dersen 5TL değişirler.

Arka stopları değişmek için arkadaki plastik kapak plastik vidası çevirilerek çıkarılacak sonra arka farları tutan kulaklı plastik vidalar var onlar çevirilerek sökeceksin (dikkat bir elinle farı tut) sonra farı sökeceksin soketini çıkaracaksın hangi ampülü değişeceksen değişecek gene aynı şekilde takacaksın,bunlar kitabcığında mevcut

Ben 5-6 ay önce ekranda INSP3 uyarısı ve araştırma sonucu arka stop ampülünün patladığını gördüm. Yedek ampüller zaten vardı bende. Sonra bagajda yanlardaki plastik büyük kapakları çıkararak elimi stopa attım ve sanırım 2 yerinde çevirmeli büyük başlı vida buldum. Bunları çevire çevire söktüm ve önden stop elime geldi ama sonra kabloların geçmeli fişini söktüm. Sonra dışarda stobu tekrar arka lamba siyah yerinden ayırarak(4-5 tırnak var kenarlarda) elime ampüllerin olduğu büyük duy yerleri ve ampüller geldi. Ampülü değişip tüm yaptıklarımı tekrardan topladım. 5 dakikamı aldı değişim ve çok kolay.

cevaplarınız için teşekkür ederim. yarın halledeceğim. kendim uğraşmayı seviyorum. kendim yapacağım inşallah :)

Geri