Arızalı mıdır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MuzuriX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MuzuriX

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Herkese iyi akşamlar.

2001 vectra b comfort aracımda frene ve gaza tam basılı kontağı çevirdiğimde bütün lambalar yanıyor sonra teker teker sönüyor.Sarı lambalardan sadece araba şeklinde olan lamba yanıp sönüyor.Acaba bu bir arıza belirtisi midir?Aracı yeni aldığımdan bilmiyorum tam olarak birde kilometrenin yazdığı yerde hata kodu falan çıkmadı.

teşekkürler.

eğer gaz pedalın elektronik ise doğru o yanmaya başlayınca say ilk 10 defa yanar arka arkaya sonra durur sonra tekrar başlar durur sonra tekrar başlar eğer doğru ise o zaman arıza gösteriyor demektir mesela ilk on (o ) demektir,sonra 3 durur sonra 1 durur sonra 5 bu P0315 arıza kodu olur bu bir örnek

Peki bu ne arızası demek oluyor usta normal çalışırken hiç yanmıyor bu işlemi forumda gördüm denedim yanıp söndüğünü görübce merak ettım pedal elektronık mı bılmıyorum 2001 vectra comfort araç.Arızanın olmaması için hiç yanıp sönmemesi tamamen sönük kalması mı lazım ?

teşekkürler.

Peki bu ne arızası demek oluyor usta normal çalışırken hiç yanmıyor bu işlemi forumda gördüm denedim yanıp söndüğünü görübce merak ettım pedal elektronık mı bılmıyorum 2001 vectra comfort araç.Arızanın olmaması için hiç yanıp sönmemesi tamamen sönük kalması mı lazım ?

teşekkürler.

Yanık kalır, marşla birlikte söner.

arabanızda atiker lpg varsa ilk çalıştırmada bütün lambalar yanıyor arıza lambasıda yanıyor en son arıza lambası sönüyor.3 saniye kadar yanıyor

atiker servisine göre bu durum normal lpg li araçların arıza lambası yakabileceğini söylüyorlar.bunun lpgden kaynaklandığını herhangi bir çözümününde olmadığını söylüyorlar.kısace lpg ilk çalıştırmada birkaç saniye arıza lambası yakabilirmiş.

arıza lambanız sürekli yanıyorsa arızalıdır.ama yanıp sönüyorsa sorun yoktur kafanıza takmayın.istiyorsanız arıza kodunu okutun gerekli işlemler yapılsın ama bence arabanızda bişey yoktur.sağlamdır o araba

Son düzenleme:
arabanızda atiker lpg varsa ilk çalıştırmada bütün lambalar yanıyor arıza lambasıda yanıyor en son arıza lambası sönüyor.3 saniye kadar yanıyor

atiker servisine göre bu durum normal lpg li araçların arıza lambası yakabileceğini söylüyorlar.bunun lpgden kaynaklandığını herhangi bir çözümününde olmadığını söylüyorlar.kısace lpg ilk çalıştırmada birkaç saniye arıza lambası yakabilirmiş.

arıza lambanız sürekli yanıyorsa arızalıdır.ama yanıp sönüyorsa sorun yoktur kafanıza takmayın.istiyorsanız arıza kodunu okutun gerekli işlemler yapılsın ama bence arabanızda bişey yoktur.sağlamdır o araba

Araçda lpg yok hiç takılmamış.marş bastığımda yanıyor sonra sönüyor onda sıkıntı yok test yaptığımda yanıp sönüyor herlade bi sıkıntı yok çünkü alırken göstermiştim yotumlar için teşekkürler.

Herkese iyi akşamlar.

2001 vectra b comfort aracımda frene ve gaza tam basılı kontağı çevirdiğimde bütün lambalar yanıyor sonra teker teker sönüyor.Sarı lambalardan sadece araba şeklinde olan lamba yanıp sönüyor.Acaba bu bir arıza belirtisi midir?Aracı yeni aldığımdan bilmiyorum tam olarak birde kilometrenin yazdığı yerde hata kodu falan çıkmadı.

teşekkürler.

bende 2001 comfort umda denedim, frene ve gaza aynı anda basılı olarak kontagı açınca o arıza lambası yanıp sönmeye başlamadı hiç durmaksızın.ilginç
çalıştırınca haliyle tüm ışıklar sönüyor.

bende 2001 comfort umda denedim, frene ve gaza aynı anda basılı olarak kontagı açınca o arıza lambası yanıp sönmeye başlamadı hiç durmaksızın.ilginç
çalıştırınca haliyle tüm ışıklar sönüyor.

Sizde yanıp sönmediyse bende arıza var demek ozaman ama kontak cevırdıkden sonra ısıklar yanmıyor sadece testte bu ne sorunu acaba hiç durmaksızın yanıp sönüyor lamba sürekli.

Bu ne arızası oluyor şimdi bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
Kafaya bayağı taktın:)
elin yatkınmı? birşey desem hata yapmadan yapabilirmisin?

Kafaya bayağı taktın:)
elin yatkınmı? birşey desem hata yapmadan yapabilirmisin?

Taktım valla abi elim yatkın değildir :) Ama sorunu söylersen öğrenmiş olurum Yaptırırken en azından bilgim olur. :)

Geri