Arıza sonrası Egr iptali

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan partner352
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
P

partner352

Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar geçen haftalarda egr arızası verdi ustaya iptal et dedim rolanti tutmaz dedi iptal etmek istemedi, bir türlü yanaşmadı, neyse temizlettirdik, arızayı sildirdik, tekrar taktırdık.

Geçen gün gene ayağımı gazdan çekince araba stop etti aynı arızayı verdi fakat rolanti düşük 1 e yakın 750 gibi oralarda.

Benim asıl öğrenmek istediğim şu. Arızayı sildirmeden egr yi mekanik (sac conta kesip koyarak) olarak iptal ettirsem bir sorun olur mu arızayı sonra sildirebilirm anca...
Şu an başka bir yerdeyim servise gidemiyorum ...

Son düzenleme:
sac conta ile körleyebilirsiniz,sadece contanın ortasına küçük bir delik açmanızı tavsiye ederim..bu sayede gaz akışı motorun rölantisini etkilemeden devam eder egr arızasıda ikaz vermez..

Üstadım delik açmasak bir şey olur mu acaba? Küçük bir delik diyorsunuz da acaba ne kadar bir delik

Bir de egr orada takılı mı kalacak yoksa çıkaralım mı?

İlginize tşk.

Son düzenleme:
delik açmassanız gaz akışı hiç olmayacağı için egr arızası verir..

egr supapı açık kalıyor ve rölantiyi bozuyor,rölantide ve 4000 devirden sonra valfin kapanması gerekli,tamamen körlerseniz gaz akışı orta devirlerde olmayacağı için sistem arıza ikazı veriyor,hatta bazı yazılımlarda aracı stopa götürüyor..

egr yaklaşık 2 cm kalınlığında bir boru, 2 mm lik bir çivi ile bu borunun girişini körlediğiniz contaya ortadan delik açmanız yeterli..

Yani egr gene orada takılı kalacak değil mi?
Bir deneyelim sonsuz tşk.

borunun emme manifoltuna girişini sökün ve saç contayı araya yerleştirin..10 dk sürmez bu işlem..

Gene rahatız ediyorum ama resim var mı acaba bu işin nasıl yapıldığını gösteren.
Motor üst kapağı tarafından sökebilir miyiz?

Üstadm rahatsız ediyorum ama resimde belirttiğim yerden deldim acaba yanlış mı oldu?
13415833.jpg

Şimdi ise motor arıza ışığı yanıyor bunu nasıl sileceğiz veya yakmamasının önüne nasıl geçeceğim.

daha önceden hafızaya alınan arıza kaydını sildirdinizmi,tech2 ile sildirmeniz gerekli,siz bu işlemi yapınca kendi kendine silinmez..

Yok sildirmedim üstadım yani demek istediğim bu şekilde deldiğim doğru mu onu sormak istiyorum.
Saygılar...

Geri