arıza lambası yanıp sönüyor yardım eder misiniz

beyaban012

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 opel asrta h aracım var devir 2.8 e geldiğînde aradabir arıza göstergesi yanıyor sonra sönüyor arıza ne olabilir yardım eder misiniz

Benim aracımdada ara sıra yanıyordu yüksek devir yapınca emisyon ile ilgisi olduğunu düşünüyorum katalizör iptali oluncada çok yakıyor

arıza kodunu konyrol ettim ecn 10807 cıktı ne oldugunu biliyormusunuz sayfada pek bir şey bulamadım

ecn 10807 hata kodu

arkadaşlar bu hata koduyla ilgili bilgisi olan varmı

Turbo basınç arızası gösteriyor.
Nasıl müdahele edilir bilemiyorum. :(

manifolt basınç değeri yüksek,yani manifolt basınç sesnorunuzda sorun var,tek tork anahtar tutuyor sökün temisleyin fırça ile sıcak su ile durulayın takın olmadı yeni manifolt basınç sensoru alacaksınız.
yeri;

007ladedruck-3895981588168297608.jpg

bu kirli hali
Ladedrucksensor_verschmutzt.jpg

bu da temiz hali
203572822-w988.jpg

teşekkür ederim bi deneyelim bakalım inşallah olur

Benim tigradada devir yapınca arada yanıyordu benim tigrada katalizör yok acaba ondanmı yanıyor ondan değilse başka neyden dolayı yanar ?

hayırlı byramlar arkadaşlar bende de aynı şeyler oldu aracımı geldim alışveriş ettim sonra kontaga bastım almadı aracımız çalışmadı sonra bekledik çalıştı bu seferde arıza lambası yandı sonra kontak kapaatım çalıştrıdım geen aynı sonra bekledik misarfirlikten cıktık bu sefer sönmüştü bu 2 seferdir oluyor neden acaba

Benim tigradada devir yapınca arada yanıyordu benim tigrada katalizör yok acaba ondanmı yanıyor ondan değilse başka neyden dolayı yanar ?

Katı sökünce oksijen sensörü de söküldü mü? Eğer egzozun uç kısmına doğru takılmadıysa arıza lambası yakabiliyor bildiğim kadarıyla. Sanırım ECU'dan da bişiler ayarlıyorlar katı çıkarınca.

Geri