Arıza Lambası ve LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyyup29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eyyup29

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İyi günler değerli opelim net üyeleri.Uzun süredir ziyaret edememiştim sayfayı.Maşallah Bayağı kalabalık.Bir sorunum var bilgi ve yardım rica edeceğim.Opek Astra 2001 Elegange arabam var bugün yolda gelirken motor arıza lambasının yandığını gördüm,şu meşur lamba:) durup tekrar marş ettim yanmaya devam ediyordu.Araçta Atiker LPG var.Biraz sonra gaz verirken lambanın yanıp söndüğünü gaz kestiğimde sabit yandığını gördüm.Tekrar durum marş ettim biraz sonra LPG kitinden uyarı sinyali geldi,Durdum LPG yi kapattım,daha sonra benzinde giderken tekrar devreye soktum,lamba sabit yanıyor sürekli artık.Bu sorunu bilen yada yaşamış arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.Önemli bir sorun çıkarırmı.Bikaçgün servise gideek zamanım yok.Bulunduğum ilçede mservis olmadığından.>Teşekkür ederim.İyi günler.
(Biraz uzun oldu ama..)

Benim başıma da gelmişti, lpg de uyarı veriyordu,benzine geçmiştim, halâ arıza lambası yanıyordu.Sorun;lpg'yi algılayan sensördeymiş,değiştirince problem kalmadı.Zamanla eskiyormuş o parça.Benim lpg Atiker değildi ancak.Umarım o algılayıcı sensör arızası değildir.Zaten cihaza sokunca söyler problemi.Tamiri olmuyor,parça değişiyor,parça da ucuz bir şey değil maalesef.Bir iki gün kullanıp mümkünse servise gitmenizi tavsiye ederim.

Atiker marka kit taktırdığım gün yaylaya çıkarken yolda kalıyordum az daha, lamba yaktı tekledi benize geçti... hemen ertesi günü gittim taktırdığım yere, hiçbişey yok :S

Ara sıra tekrarlardı lamba olayını astra ama sorun olmazdı birkaç saniye yanıp sönerdi, arkadaşlar benim gözlemim astralara lpg olayı pek uymuyor...

bugün benim ariza isigida yandi su araba üzerinde anahtar olan sari isik.hemen özel servise gittim bakti lpg den dolayi dedi.lpg markasi önemli degil benzinle gaz arasindaki yogunluk farki nedeniyle sensör ariza isigi yakiyor bir sorun olmaz dedi sildiler su an yanmiyor.isallah bir sorun cikmaz.

Eyüp kardeş arabayı basınca mı çıktı o ışık...Bende de oluyor ve bil. bağladığında hata göstermiyor.İlk zaman araç acayip çekişten düşüyor ve ışık yanıp yanıp sönüyor.Sonra problem düzeliyor ama ışık sürekli yanık kalıyor.Bil.hata göstermiyor.Sorunu çözersen haberleşelim

Işığın yanıp sönmesi ateşleme bobininde sorun olduğunu gösterebilir.Ayrıca LPg takılan araçlarda arıza ışığı yanmasını dolğal karşılamamak gerekrr.

Evet değerli arkadaşlar üste yazan arkadaşın dediği gibi ateşleme bobini ölmüş araba titriyordu zaten bu arada bujileride yeniledik Delphi bobin ve 4 gm buji 250 liraya ayarladık servisimde.LPg ci de sağolsun ilk önce ona gitmiştim biişey bulamadı beyin olan kiti değişti sora sıfır parça taktı,daha sonra geri vermeye gittim almadı.Samsun da atikerciler malına sahip çıkıyor.Çok şükür saat gibi araba sarsınntı titreme yok.Herkese kaasız günler.Teşekkürler.

ERSİYEn arkadaş sende de bobin yada buji arızası olabilir, bi baktır.

Son düzenleme:
Evet değerli arkadaşlar üste yazan arkadaşın dediği gibi ateşleme bobini ölmüş araba titriyordu zaten bu arada bujileride yeniledik Delphi bobin ve 4 gm buji 250 liraya ayarladık servisimde.LPg ci de sağolsun ilk önce ona gitmiştim biişey bulamadı beyin olan kiti değişti sora sıfır parça taktı,daha sonra geri vermeye gittim almadı.Samsun da atikerciler malına sahip çıkıyor.Çok şükür saat gibi araba sarsınntı titreme yok.Herkese kazasız günler.Teşekkürler.

ERSİYEn arkadaş sende de bobin yada buji arızası olabilir, bi baktır.
Hayırlı olsun.Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.Sendeki yanıp sönen ışık üzeri anahtar olan lambamıydı.

LPG kit elektriğini bobinden değil kontaktan aldırırsanız bobinler hasar görmez.

Bende yanan lamba motor bloğu şeklinde ollan lamba idi.LPG elektriği bobinden almıyor bildiğim kadarıyla.Bu bobini 12 bin km lpg ile kullanmıştım ve buji değişmemiştim 25 bin km dir,benzinde kullandıım dahil.Bobin HUCO diye bi markaydı dandik sanırım,daha öncede servisçiler söylemiştiler çakma bi marka olduğunu,hayırlısı bakalım.

Geri