arıza kodu tercümesi için yardım =)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tkcn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tkcn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba,

forumda lpg montajı sonrasında çıkan ateşleme sistemi problemleriyle ilgili bir çok başlık var, bunları okudum ama benim özel bir iki sorum olacak, yardım ederseniz seviniriz..

geçen yaz 97 model Corsa GSImize Baykan marka tüp taktırdık, çok geçmeden teklemeler başladı. önce sorun EGRde denildi temizlendi olmayınca değiştirildi, daha sonra ateşlemede dediler bir sene içinde 3. bobin değiştirdik ayrıca bujiler ve buji kablolarıda bir kere değişti. ancak sorun arada bir tekrar ortaya çıkıyor. geçtiğimiz gün yine bilgisayara bağladılar şu iki hata kodunu verdi;

P0351 elektronik kıvılcım zamanlaması hat bobin silindiri 1+4 voltaj alçak
ve
P0130 02 algılayıcı açık devre

diğer konularda bir ustamız elektriği bobinden almayın demiş. ben baktım bizim elektriğimiz bobinden alınmış ve tüpü takan ustaya götürdük başka bir yerden almasının mümkün olmadığını, yanlışımızın olduğunu söyledi =) böyle söyleyerek zaten az olan güvenimizi sıfırladı

kısacası bu kodlar ne anlama geliyor ve tüpün elektrik bağlantısını başka kime değiştirtebilirim. bir de bunu deneyelim dedik, çok sevdiğimiz arabadan soğuduk ne zaman nerde tekleyeceği belli değil.

vakit ayırıp yardımcı olursanız çok seviniriz.

iyi günler...

Bu kodlar ateşleme bobini ve oksijen sensörü hataları.
Aracında LPG olanların en çok karşılaştıkları iki arıza kodu

P0351 ATESLEME BOBiNi BiRiNCiL A/IKiNCiL DEVRE ARIZASI
P0130 ISITILMIS 02 SENSORU DEVRE ARIZASI (BANK 1, SENSOR 1)

LPG li araçlarda bu iki arızayı veriyor genelde. Arıza ışığınızı yakıyormu.
Arızayı sildirip sürekli benzinde kullandığınızda da bu hatalar çıkıyomu kontrol ettinizmi.?
LPG montajı vs yapmadığım için ne için alınan elektrikten bahsediliyor bilmiyorum ama
Bobinden elektrik almada ısrarın tek mantığı ateşleme zamanını yakalamak olabilir.

Teklemeye başlayınca arıza ışığı yakıyor, benzine geçirdiğimizde de tekleme devam ediyor. ama sürekli benzinde çalıştırarak hiç denemedik. tekleme yapınca kontağı kapatıp biraz bekliyoruz, sonra tekrar düzgün çalışmaya başlıyor. Bobin arızasından kaynaklanmadığını düşünüyorum çünkü bir süre tekleyip sonra birden düzeliyor ve ne zaman yapacağı da belli değil. Boludaki ustalar çözemedi, babam düzce veya ankaraya götürecek. şimdilik elektrik tesisatını kontrol ettirmeyi ve yapan usta bulursak bobinden alınan çıkışın yerini değiştirtmeyi düşünüyoruz. Yardım için de teşekkür ederim Cengiz abi.

hava akışmetreye baktırdınızmı bizdede tekleme sorunu vardı hava akış metreyi değiştirdik sorun çözüldü

Geri