• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Araçta kullanırken hissedilen titreme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sd135
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sd135

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Merhaba

140bin km 2016 modele astra j sedan otomatik araçta rölantideyken ve hızlanmaya başladığında bariz hissedilen bir titreme mevcut olmaya başladı. Bu vibrasyonu gaz pedalinde arada direksiyonda hissediyorum. Kullandıktan sonra şöför yoruyor bu vibrasyon. Gözle görülür bir titreme yok veya aynalardada yok.

Bu durumla ilgili deneyimi olan va rmı?

Birçok arkadaş aynı şeyi yaşıyor, özellikle otomatiklerde d de ışıkta beklerken veya kalkışlardagaz verirken hissediliyo En çok karşılaşılan sebeplerden başı motor takozları ve şanzıman takozu geliyo

140 bin km'ye gelmiş araçlarda lastikleşip yıpranıyorlar, titreşimi kabin içine gaz pedalı ve direksiyona kadar iletiyolar. Bir de çift kütle volant gevşemeye başlamışsa veya rulmanları bitmeye yüz tutmuşsa tam da tarif ettiğin gibi rölantide ve yük binerken vibrasyon yapıyor, hızlanınca daha da belirginleşiyor. Olmazsa OBD bağlatıp rölanti değerlerine ve ileri geri log aldır, belki volant veya başka mekanik bir şey çıkar. Benzer sorunu yaşayan bir arkadaşım takoz değişimi sonrası araba bambaşka oldu diyor, sen de muhtemelen öyle olursun. Geçmiş olsun umarım ucuza hallolur kardeşim gelişmeleri yazarsın. 😊

Şanzıman takozuuuu nerde görsel bilirim.. Gitmediğim usta kalmadı kronikleşmiş gibi bir şey dostum

Araçlarda tork konvektörlü olduğundan volant yok diye biliyorum ama söylediklerini dikkate alıp yaptıracağım. Önemli olan nokta tespit yapıp iyi yapacak usta aslında :)

Bu hassasiyet aslında geçenlerde araç ön takımda düşük hızlarda lıkır lıkır ses geliyordu. Bunun için rot'a gittim , z rotları dedi değiştirdim düzeldi.
Gelmişken rot balans yapıyım dedim , Rot yaparken sağ kanber biraz yamuk dedi , rot yapsakta sola hafiften kayma yapıyordu düzelmez diyince onu düzeltirdim
Ama kanber düzeltirken bilyeleri dağıtmış , sonra onu tamirini yaptırdı. Biraz hassasiyet arttı tabikide ama bu durumun onlarla ilgili olduğunu düşünmüyorum.

Direksiyon sürekli yapmasada o vibrasyonu hissediyorsun , yolda arada giderken kesiliyor ama yapmıyor değil. Işıklarda n konumuna alırsan biraz daha hafifliyor.
Gaz Pedali ve Frende o vibrasyon mevcut. Şanzıman takozu ve motor takozlarını kontrol ettiriyim .

Şanzıman takozuuuu nerde görsel bilirim.. Gitmediğim usta kalmadı kronikleşmiş gibi bir şey dostum
Ustaya gittim sürüş yaptık ama herhangi sorun yok dedi ama ben o titreşimi hissediyorum, şanzıman takozu için illa lifte mi kalkması gerekiyor

Maalesef evet

Geri