Araclarınızı satsanız ne kadar ıstersınız

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan VHP
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2003 135.000km 1.7 DTi Kırmızı

Ekstra donanım; sony xplod ses sistemi, corsa 2004- ön tampon, gsi ızgara, sis farı, cam filmi, xenon aydınlatma sistemi, tavan hariç komple boya, 1 değişen: sağ çamurluk..
bütün zamlara ragmen 160 liraya 800km gider şehiriçinde. en öküzü bile 750km yi görür.
triger seti 2. kez yeni değişti. map sensörü değişmesi gerekiyor (ebay 25£)
15.000TL isterim. veren olursa alır. veren olmazsa güle güle binmeye devam ederim :)

photooh.jpg

Son düzenleme:
2011 astra 1,3 dizem manuel.
değişen boyanan yok.
emsalsiz, görülmeye değer :D
38250 TL isterim. 38 bin verene bırakırım :)
yanında bonus olarak, yeni 4 adet kış lastiği, 3d havuzlu paspas, kaput koruma filmi v.s. de bedavaya gelmiş olur :)

abi az iştemişssin ya 2008-2009larına 36istiyolar kmsi 100000e yakın olanlara :D

nigar bu haliyle 21500 derdim

193002 km 2001 model otomatik vites,değişen yok

aracın durumu hakkında bkz Emre Ünan :bir: daha cumartesi günü test etti... :)

yuh be araçlara zammı geldi ne ... fiyatlar uçuyor ..:D

şöyle bir durum var. sıfır araçlara gelen zam daha doğrusu fiyatlardaki artış, insanları ikinci ellere sürükledi. ikinci el piyayasındaki artan talep, piyasayı şişirdi. yüksek fiyat istemekte herkes haklı. benim aracım geçen 2010yazında 12 13 lira ediyordu. o zaman, sıfırı bugun 45 liraya satılan aynı araç 35-40 liraydı. en az 10% sıfır fiyatlarda artış yaşandı. ki bu genelde 20% yi bulan oranlarda. haliyle ikinci el piyasası da bu denli büyüdü. rakamlara da yansıdı.

gönül isterki %20 artarak 45 lira olan araç, tekrar 37,5 olsun.
benim (diyelimki %25 artırarak) sattığım 15 liralık araçta tekrar 12 olsun.

şu anda 45 liralık aracı almak için 15 üzerine 30,
eskiden 37,5 luk aracı almak için 12 üzerine 25,5 ekliyordum..

yani sıfır araçlarda fiyatlar düşmeden , ikinci el piyasasındaki fiyatlardaki şişme kaçınılmaz..

biz ikinci el araç sahip ve satıcıları, fiyatları artırdığımız halde, artan sıfır araç fiyatları karşısında muazzam derecede mağduruz.

bilirsiniz ticarette maliyetler nihai tuketiciye yansıtılır her zaman. örnegin; un alırsın kdv ödersin, su alırsın kdv ödersin, maya alırsın kdv ödersin, ekmeği yaparsın kdv ilave eder tüketiciye sunarsın. tüm ödediğin bu vergileri müşteriden tahsil edersin.
benzetmem şu ki, bir mağduriyet var ise ortada, bana da var, sana da var..

Son düzenleme:
-2010 1.2 essentia C'mon easytronic 23.000 km

-Extra takılanlar;

takmatik perde(BOD)
lastik paspas(GM)
karter koruyucu(Y.S.)
park sensörü(MFK)
gözlük kabı(GM)
direk. kilidi(YALE)
4 adet kar lastiği(STARMAXX 1 yıl kullanıldı)

Bunlar benden hediye...

-Sadece arka tamponda 1 karış boya var.
-Değişen, ezik, sıyrık, hata yok

-Satsaydım Peşin 29.000 TL isterdim.

Son düzenleme:
Geri