Araçlarda su eksiltmeyi önleyen ilaç hakkında

radyatörden bi ara sızma vardı bende kullanmıştım bunu. daha sonra hemen kırmızı antifreze geçmiştik. onun da ilacı o dinsizin hakkından imansız gelirmiş :)) kırmızı da boşaltıp ikisinden de kurtuldum şükür.
 
bazı katkı maddeleri aracın içinde oluşan kurumların temizlenmesine neden oluyor zaten belli bir km yapan araçlar için bence bu kattı maddeleri çok sakıncalı o yüzden yağ yakımı fazla olmaya başladı dediğiniz de aklıma ilk o geldi.

benim için ilk etap ta su eksiltme problemini ortadan kaldırmak. Aracımı satıyorum. Alacak kişiye bunu söylemem gerekiyor. Söylediğimde de akıllarında bir sürü fikir oluşuyor. Vazgeçen çok oluyor.
 
radyatörden bi ara sızma vardı bende kullanmıştım bunu. Daha sonra hemen kırmızı antifreze geçmiştik. Onun da ilacı o dinsizin hakkından imansız gelirmiş :)) kırmızı da boşaltıp ikisinden de kurtuldum şükür.

habil bey ;

siz ne ilacı kullandınız. Adı nedir. Su eksiltme problemini nasıl çözdünüz.
 
habil bey ;

siz ne ilacı kullandınız. Adı nedir. Su eksiltme problemini nasıl çözdünüz.

valla hocam adını hatırlamıyorum. avrupa idi en kaitelisi de kattık. yeşil antfereze varken kesti sızmayı küçük bi delikti ama radyatörde. sonra kırmızıyı katınca tekrar açıldı kırmızının gücü :)) kırmızı her yeri tertemiz yapıyor ama fazla kullanmamak lazım. bu sene tekrar yeşile döndüm sızıyor ama çok su deposunda eksilme belli olmuyor bile. ama tavsiye etmem boşverin sızıntıyı bulun en sağamı. bende ilerde radyatörü değiştirebilirim.
 
Caner Bey, vaktiniz varsa sponsorumuz Opel Garage a uğrasanıza, el elden üstündür.
Yetkili servis dahi uzun süre bulamadıysa sorunu, Büyük ihtimal Lpg beyni kaçırıyordur ve egsozdan dışarı atıyorsunuzdur.
 
Caner bey takviye bidonu kapağını değiştinizmi? bir önceki açmış olduğunuz konuda arkadaşlar yazmıştı sonuçta neden şehir dışı değiş şehir içi ??
denedinizmi?
 
Caner bey takviye bidonu kapağını değiştinizmi? bir önceki açmış olduğunuz konuda arkadaşlar yazmıştı sonuçta neden şehir dışı değiş şehir içi ??
denedinizmi?

Selim Bey ;

Radyatör su kapağını bile değiştirdim. Fakat sorun yine aynı.
 
nadir bey ;

ağustos ayından itibaren arabanın neden su eksilttiğini bulamıyoruz. Yetkili servis ve lpg servisi bir türlü bulamadılar. Kalorifer musluğundan tutunda peteklere hortumlara kadar değişti. Ama sonuç sıfır. Servis'in söylediği conta yakma yok. Silindirde sıkıntı yok. Uzun yolda su eksiltme yok. Ama şehir içi acayip derece de su eksiltiyor.

Zor bir problemle uğraşıyoruz.
servisin aracınızın contasının yanık olmadığını söylüyorsunuz. acaba servisiniz bu düşünceye nasıl ulaştı? ne yaptılar da bu kararı verdiler? eğer karbon dioksit testi yaptılarsa tamam. ama öyle motora bakıp, bir iki gaz verip contanın kaçırıp kaçırmadığı anlaşılmaz. bence sizin aracınızın contası kaçırıyor. silindir kapak contasının değişmesi gerekli. kapak açıldığında sübap lastiklerinin de değişmesiyle yağ tüketiminiz azalalabilir.
 
Benimde aracım nereden belirsiz su kayebidiyordu servis devirdaimi açtı sağlam çıktı sonra yerin ıslak olduğunu fark edip kalorifer radyatörü dediler acayip bir para çıakrdılar bende yaptırmadım gittim koçtaştan ilacı aldım(markayı hatırlamam ama hala aynı ürün satılıyor gri kutulu) koydum suya öyle kullandım hala ilk kontrolumde hala su kaybediyordu biraz daha sabrediyim dedim 2. açtığımda da su kaybetmeye devamdı ama bana çok daha değerli bir bilgi verdi içinde delikleri tıkamak için metal tozu gibi sarı partiküller varmış o partiküller kaçaktan çıkmış kuruyunca yapışmış parıl parıl parlıyordu lastik borudaki ince deliğin etrafında :) meğer üst kapak rektifiyesinden sonra benzin borularının üzerindeki kaplama zamanla tel tel kalkmış su bosuyla sürtüşmeye başlamışlar zamanla ince bir delik açılmış, daha sonra onarıp aynı ilaçlı suyu kullanmaya devam ettim kaç bin oldu hiç bir problem oluşmadı belki oluşan kaçakları bile kapadı ben fark etmeden :)
 
Son düzenleme:
Geri
Üst