Aracınızı nerede yıkatıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan BugattiV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BugattiV

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar,

Aracımı yeni aldım ve haliyle ilk günkü görüntüsü korunsun istiyorum. Şampiyon isimli bir oto yıkamacıya gittim ancak yıkamadan sonra krom cam çerçevelerinde matlıklar kaldı. Pek memnun kalmadım. Herkes aracını nerede yıkattığını adres ve detay vererek paylaşırsa araçlarımız zarar görmeden, çizilmeden nerede yıkatacağımıza dair fikir edinebiliriz diye düşünüyorum.

Bugün Maslak Piramit Sonax'a gitmeyi düşünüyorum. Umarım memnun kalırım.

Ynt: Aracınızı nerede yıkatıyorsunuz?

bu konuda ben oldukça şanslıyım. Eşim yetkili serviste çalıştığı için mekan ve malzeme sorunum pek olmuyor. Kendisi cumartesi günleri de tam gün çalışıyor. Sabah onu işe bırakınca kaporta da boş bir yere çekiyorum. Yazın serin kışın sıcak olması büyük avantaj. Elektrik ve sıcak su problemi de yok. Elektrik süpürgesini evden götürüyorum; akşam mesaisi bitene kadar saat 17:00 ye kadar bolca zamanım oluyor :) bugüne kadar aracımı hiç dışarıda yıkatmadım. en fazla benzinliklerde tazzikli su vurduyorum ki üstündeki çamur pislik aksın diye

Ben kendim yıkıyorum apt. otoparkında açık ve kapalı alan mevcut zevkli ve yorucu oluyor ama bitince keyifle bakıyorum.

Maslak piramit Sonax'a gidemedim. Karşıda işim çıktığı için Altunizade Sonax'a gittim.
Önce tazyikli suyla yıkadılar. Sonra köpük sonra tekrar su. Teslim aldığımda gayet memnundum. Sizlere de tavsiye ederim.

Yalnız, daha 18 günlük aracımın bazı krom cam çıtalarında sanki kireçlenmiş gibi bir solma mevcuttu bu da yıkamada gider diye düşündüm ancak malesef gitmediğini gördüm.

Sebebini sorduğumda daha önce yıkattığınız yerdeki şampuanın kalitesizliğinden, asitli oluşundan olmuştur geçmesi mümkün değil dediler. Moralim baya bozuldu bu yüzden. Umarım düzeltmenin bir yolunu bulurum. Dediğim gibi arabam daha 18 günlük insanın içi acıyor.

Hiçbir oto yıkamacıya güvenmediğim için, ben hep kendim yıkıyorum, kafam rahat. Size de tavsiye ederim. Doğru araç yıkama teknikleriyle ilgili bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Kullanacağınız şampuan, yıkama eldiveni, mf kurulama bezleri hatta su bile çok önemli.

Yikamacilarin cogu kuyu suyu kullaniyor buda nikelajlara zarar veriyor kaportayada. 
Meguiars arac sampuaniyla kendim yikiyorum.

ben 3. katta oturuyorum, arka tarafımızda garajımız var, arkaya bakan balkondan hortum indiriyorum su başlıklı, kendim güzelce yıkıyorum.. başka hiçbir yerde içime sinmiyor.. temizlik ürünlerini hepsiburadadan aldım mesela cilalı şampuan, lastik parlatıcı vs vs

arkadaşlar bu tazyikli su petrolcülerde yıkadığımız aşırı başınçta aracı çiziyormu acaba .benim araçta yüzeysel çizikler var?

tff2525 link' Alıntı:
arkadaşlar bu tazyikli su petrolcülerde yıkadığımız aşırı başınçta aracı çiziyormu acaba .benim araçta yüzeysel çizikler var?
Tazyikli su aracı çizmez bence, çizikler kullandığımız bezlerden oluyor. Benim araçta da var baya güneş vurunca belli oluyor. İnceden bi pasta cilayla geçiyor nasıl olsa dert etmiyorum hiç. Ayrıca aracı da benzin istasyonlarında falan asla yıkatmam. Sonra kireç lekelerini temizlemeye çalışıyorum.

Aracımı yıkayacak uygun yerim olmadığı için mecburen oto yıkamacıda yıkatıyorum. Aracımı aldığım günden beri Karşıyaka Sonax ta yıkattım. Bunun dışında hiç bir yerde yıkatmadım. Herhangi bir sorunla da karşılaşmadım.Yazları memlekete gidince doya doya orada kendim yıkıyorum.

Geri