Aracın pert olup olmadığını nasıl anlıyabiliriz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nihatcankoc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ağır hasar durumununa göre arabanın pert olup olmadığını öğrenebilirsiniz, örneğin gecenlerde bir volvo c30 la görüştüm almak için adam arabada boya dahi yok dedi, aracın fıyatın da da birden 2-3 bin tl ben paazarlık yapmadan düştü , içime şüphe girdi bende SMSden sorgulattım arabanın şimdiye kadar 9 hasarı mevcut olup ilk hasarından 39 bintl masraf cıkartılmıs, masraf ücretlerine göre arabanın ne durumdan cıktıgını az bucuk anlıyabılırız..

Teşekkürler artık salı gününe kaldı en garantilisi sigorta şirketleri

aynenn usta gecen gun bende corsa van arac baktım adam kapıda boya var sadece dedı aracın gıttık kapı sacı degısmıs olabılır dedı kaput boyalı bılmıom dedı bı mesaj gonderdım aracın 2008 yılbası gunu 9 bın tl masraflı kazası var

cidden böyle birşey var mı?

aracı aldıgınız kısı yedek anahtarını kaybetmıs olabılır ama bunu tutanak bazında kayıtlara işletmesi lazım, aksi halde pert aracların orjınal ve yedek anahtarlarını sıgorta sırketı alır , daha sonra ıhaleye cıkartarak sattıgı arabanın sadece ana anahtarını verır, yedek anahtarını vermez.. 2.sekılde pert aracı anlamak ıcınde uretım tarıhıyle trafıge cıkıs tarıhını karsılastırmak olur ama bu yöntemde kesin perttır anlamı tasımaz sadece dikkat edilse iyi olur ..

"pert aracların orjınal ve yedek anahtarlarını sıgorta sırketı alır , daha sonra ıhaleye cıkartarak sattıgı arabanın sadece ana anahtarını verır, yedek anahtarını vermez"

Neden? Sattığı aracın yedek anahtarı sigorta şirketinin ne işine yarayacak ki? Aracı tamir edip satacak olan kişi araca yedek anahtar yaptıramaz mı? Diğer yandan ben böyle bir araç (pertten çıkan) alsam ve bu araç çalınsa ilk önce sigorta şirketinin yetkililerini suçlardım. Ne de olsa aracın yedek anahtarları onlarda var.

SMS Olayını denedik bişe çıkmadı emin olmak istiyoruz araç ıspartada cumartesi pazarın ve bayramın araya girmesi çok kötü oldu

hayırdır almayı düşündüğünüz araç çok mu ucuz? bir şüphe mi söz konusu yoksa sadece emin olmak mı?

çok iyi bir ustada arabaya baktığında bunu anlayabilir. servis olması şart değil usta gibi usta anlayabilir.

"pert aracların orjınal ve yedek anahtarlarını sıgorta sırketı alır , daha sonra ıhaleye cıkartarak sattıgı arabanın sadece ana anahtarını verır, yedek anahtarını vermez"

Neden? Sattığı aracın yedek anahtarı sigorta şirketinin ne işine yarayacak ki? Aracı tamir edip satacak olan kişi araca yedek anahtar yaptıramaz mı? Diğer yandan ben böyle bir araç (pertten çıkan) alsam ve bu araç çalınsa ilk önce sigorta şirketinin yetkililerini suçlardım. Ne de olsa aracın yedek anahtarları onlarda var.

valla neden oldugunu nıye boyle bır uygulama yaptıklarını bende bılmıyorum.. ama teyid etmek için sigortacınıza sorabilirsiniz ..

hayırdır almayı düşündüğünüz araç çok mu ucuz? bir şüphe mi söz konusu yoksa sadece emin olmak mı?

çok iyi bir ustada arabaya baktığında bunu anlayabilir. servis olması şart değil usta gibi usta anlayabilir.

Benim sattığım Golf un pert kaydı varmış.Alan adam servise götürmüş anlamamışlar.Kasko yaptırmaya gıttığınde cıkmış.Çünkü araç alttan darbe almış ve motor aksamından dolayı pert olmuş.Üstelik benden sonra 3. üncü aalan kişide çıktı.Ben dahi bilmiyordum

Bundan 1 sene önce pert arabalara kasko yapılıyordu ondan sıkıntı cıkma durumu yoktu, ne zamankı sıgorta sırketlerı pert arabaları kasko yapmamaya basladı o zaman patlak verdiler, ama sıgorta sırketlerı bu konuda hakksız goruyorum cunku ; hem pert arabayı satıcaksın pıyasaya suruceksın araba yapılııp tamır edılcek sonra alan kısı kasko yapamıcak , bu konuda devletın yasa cıkarması lazım sonucta milliservet diye gecıyor...

Geri