Aracın muayenesi geçmiş yardım ltf.

Al Paciona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar nedense aklımsa mayıs 2010 diye kalmış olan muayene sürem ağustos 2009 da bitmiş. 2010 olam egzoz muş:( şimdi bunun için ceza ödeyecekmiyim? araç lpg li sızdırmazlık raporunu nerden alacağım. ben Ankarada dikmendeyim. muayene istasyonuna sızdırmazlığı alıp gitmemiz gerekiyor sanırım. birde önceden arayıp randevumu almalıyım?

ankara lı arkadaşlar sızdırmazlık için size bilgi verir.
bende bir alıntıyla muayene hakkında bilgi vereyim..

"Diyelimki 220 gün geciktik 220gün /30 gün 7 ay 10 gün olur. Yani 8 ay gecikmiş oluruz. Gecikme cezası hesaplanırken her ay için % 5 ceza hesaplanır. Dolayısıyla geciken aracın otomobil olduğunu varsayarsak araç muayene ücreti 2010 için 126,26 TL olduğuna göre 8 * 0,05 * 126,26 =49,60 TL yaklaşık 50,51 TL lik bir ceza bizleri beklemektedir"
ayrıca tüm sorularınızın yanıtları google da var. daha hızlı bilgi alabilirdiniz...

sızdırmazlğı gazi üniversitesi besevlerden alabiliyosun

randevu almayanları daha önce alıyorlar .haymana yolu 8.km deki muayene istasyonunu öneririm

Hallettim gazide teşekkürler.

Muayeneye randevulu gidecegini biliyosun demii

Arkadaşlar dün aracı gölbaşına muayeneye götürdüm ve aşağıdaki hafif kusurlarla muayeneden geçtim. Bu hafif kusurlar acaba ilerde sıkıntılı kusurlar olurmu?

Fren Testi (daN)
1.Aks Sol 121,0 Sağ 139,0 Sapma (%) 13 SFS Fren Oranı (%) Bloke
2.Aks Sol 156,0 Sağ 140,0 Sapma (%) 10 PFS Fren Oranı (%) Bloke
El freniSol 119,0 Sağ 92,0 Sapma (%) 23

Far değerleri Işık Şiddeti (Lux) Kırılma Açısı Sapma Açısı
Uzun Far Sol 25,1 Sağ 17,7
Kısa Far Sol 6,3 Sağ 8,5 Sol -3,2 Sağ -4,2 Sol 22,0 Sağ 19,0

Lastik diş derinliği (mm) 6,9

Motor No: okunamıyor Hafif kusur 5c
Kısa hüzmeli far: yönü hatalı Hafif kusur 368c
Reflektör eksik Hafif kusur 461b
İlkyardım çantası:içindekiler eksik Hafif kusur 836B
Sıvı gaz sis:camlar üzerinde ikaz yok Hafif kusur 871
şanzıman:yağ kaçakları Hafif kusur 876
Yangın söndürme tüpü kont sür.geeç Hafif kusur 933a

yorumlarınızı bekliyorum.

Motor numarası okunamıyor (teknik açıdan hiç bir sorun yaratmaz), ayarsız farlar (en büyük zararı karşıdan gelenler için), reflektör eksikliği (şehir dışında, karanlık bir yolda olası bir arıza halinde mutlaka ihtiyaç duyulacak önemli bir ekipmandır), ilk yardım çantası (faydası size ve araçtakilere), LPG uyarı işaretleri (bence etiketler kullanılmalı, kapalı garajlara park eden bir sürü LPG'li araç mevcut), Yağ kaçakları (miktarı önemli, terleme tarzında mı, damlama tarzında mı? Yağ kaçağı fazla olursa zaman içerisinde yağ seviye düşeceğinden arıza yapma olasılığı artacaktır), yangın söndürme tüpü (faydası tartışılmaz bile). Fren ayarlarına gelince; Ön tekerleklerdeki sapma %13, arka tekerleklerdeki sapma %10, El freni %23. Fren ayarları düzeltilmediği sürece zamanla bu ayarlar daha da bozulacaktır. Bunun neticesinde panik frenlerde araç gidiş çizgisinden savrulacak, güvensiz olacak, teker aşınmaları farklı olacaktır.

Svaş abi bu frenlerin ayarındanmı kaynaklanıyor yoksa balatalardanmı? yani bunun ayarını kim yapar rotcularamı göstericez?

Geri