Aracın az kullanılması sıkıntı yaratır mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serkan-fc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

serkan-fc

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar; geçtiğimiz Ekim ayında Opel Astra Sedan 1.6 araç satın aldım. Hiçbir şikayetim yok arabamla ilgili. Ancak şöyle bir problem var, çalışmakta olduğum şirket araç tahsis edince kendi arabamı çok fazla kullanmaz oldum. Her haftasonu mutlaka temizliğini yapıyor ve 10-15 km yol yaptırıyorum. Aracım şu anda 2400km de. Sizce arabanın yatıyor olması bir sıkıntı yaratır mı? çıkabilecek problemlerin önüne nasıl geçebilirim?
Şimdiden öneri ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılar...

bir problem çıkmaz benimde arabam çoğu vakit yatıyor 2006 model araba 53 binde varsın sen anla nasıl ne kadar yattığını.. tek sıkıntı lastik olur lastikler olduğu yerde sabit durmakdan çatlıyor birde marşdan ilk marşda bazen cızz diye ses gelebilir korkma onun nedeni araba çok kullanılmadığı için bizim marşlar yağlı imiş o işde uzun süre çalışmadığı için ilk çalışmada ses yapabiliyor bazen.. o kadar..

Arkadaşlar; geçtiğimiz Ekim ayında Opel Astra Sedan 1.6 araç satın aldım. Hiçbir şikayetim yok arabamla ilgili. Ancak şöyle bir problem var, çalışmakta olduğum şirket araç tahsis edince kendi arabamı çok fazla kullanmaz oldum. Her haftasonu mutlaka temizliğini yapıyor ve 10-15 km yol yaptırıyorum. Aracım şu anda 2400km de. Sizce arabanın yatıyor olması bir sıkıntı yaratır mı? çıkabilecek problemlerin önüne nasıl geçebilirim?
Şimdiden öneri ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılar...
bence bahsettiğiniz tarzda bir kullanım sorun yaratmaz, ben de sadece hafta sonları kullanıyorum, ama siz aracı hiç çalıştırmadan uzun zaman yatırsaydınız o durumda sorunlarla karşılaşabilirdiniz, atalarımız boşa işleyen demir pas tutmaz dememişler...

bence azda olsa zarari olur.babamin arkadasi yurt disindaydi ben kücükken babam arkadasinin aracini haftada bir garajdan cikarip turlardi (babam emekli motor ustasidir) vardir bir bildigi sanirim

Bi sorun olacagını sanmıyorum ama haftada bir ıkı kez mutlaka calıstırın az gezin

yatan arabanın lastik içlerindeki tellerde deformasyon, mekanik(özellikle yağlamadan mahsur kadacak motorda) parçalarda ve boyada paslanma olur. haftada bir çalıştırıp geziyorsanız çok sorun olmaz, gerekeni yapıyorsunuz zaten...

Egsoz çürümeye başlar Kısa mesafeden benimki çürüdü

benim bir amcaoğlu amerikada onda carina var ilk sahibi araba 7-8 yıldır yılın 365 gününün 340 günü falan yatıyor :D eskiden amcam haftada bir marş yapardı artık onuda yapmaz oldu :D amcam sigortası kaskosu her şeyinide ödüyor.. en son arabayı kalk bir çalıştıralım dedi amca kasmayalım maceraya gerek yok bu araç 4 aydır yatıyor dedim kaskonunda çekici servisi var bedava çekici çağırdık bizim ustaya götürdük bujileridir yağıdır filtresidir değişdi aküyüde bir şarj ettik 100 tlye mal oldu hepsi.. :D

Yatırmayın boşa satın gitsin. hem paranız değerlensin hem arabalar yaşlanmasın.

bence azda olsa zarari olur.babamin arkadasi yurt disindaydi ben kücükken babam arkadasinin aracini haftada bir garajdan cikarip turlardi (babam emekli motor ustasidir) vardir bir bildigi sanirim
senin dedigin 1 ay duran aracin subap tek tarafli baski altinda kalmasin diye birde aku bosalmasin yagdevri yapsin vs. diye...dogru söylemis baban :D
arti kisa mesafe motorun ömrü kisa olur ...

Geri