Aracımın Aküsünü değiştiricem yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan java
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
orjinalden yüksek amperli akü kullanımı kablo tesisatının ömrünü kısaltır.
neden amperi yükseltmeyi istiyorsun? müzik tesisatın mı var?

benim aküyü sökmenin zararı olmaz diye yazmamın nedeni de java arkadaşımın ilkmesajına yazılmış bir cevaptı. yazılanları daha iyi okumamız gerektiğini hatırlatayım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar lütfen mesajlarımız içerisinde sim kullanarak gerginlik çıkaracak biçimde üye nic veya ismi kullanmayalaım lütfen ismimimi bu şekilde kullanan arkadaşlar mesajlarınızı yeniden düzeltirseniz sevinirim

Son düzenleme:
arkadaşım senin tabirinle editledim. seninle daha fazla muhatap olmak istemiyorum açıkcası.bir sorun varsa moderatöre ve site başkanına iletebilirsin.

Son düzenleme:
mesajlarınızda ismimi kulanmazsanız sevinirm lütfen beni hedef almadan yazın bu şekilde düzenleyin cevap hakkı doğmasına sebep olmayın

Teyp kodun gider Bilmiyosan ögrenmeden yapma.
+ Akü boyuna dikkat et. 72Ah orjinalinden yüksektir ve ön kapura çarpabilir.

ben 2000 astramda 72lik inci kullanıyorum. alırken iki şeye dikkat et:
1 Cengizin dediği gibi teyp kodunun gitmemesi için aküyü motor çalışır haldeyken değiştirt.
2 Aküyü tamamen test ettir. enjektör gibi bir aletle bazını felan ölçüyorlar. onu mutlaka yaptır. yoksa aldığın sıfır akü bozuk çıkabilir benim gibi kafayı yedirir.

araç çalışırken akü değiştirilmez(yada ben öyle biliyorum). ayrıca aküyü söküp yenisini takmanın hiçbir zararı yoktur. teyp kodunu biliyorsanız söküp yenisini takıp kodu girebilirsiniz. akünün boyutu yerine sığıyorsa başka bir sorun kalmaz

Ben öyle yatırıyorum arkadaşlar hiç de sorun olmuyor.

bende araba çalışırken değişir diye biliyorum yani teyp kodu vs. girmemek için ancak bu yöntemin eski nesil araçlarda uygulandığını biliyorum yeni nesillerde akü kutupları söküldüğü an stop ediyor

Doğru Yüksel, motor çalışırken değiştirebilirsiniz ama zaten kutup başlarını söktüğünüzde stop edecektir motor :) Teyp kodunu bilmiyorsanız servisinizden öğrenebilirsiniz...

evet servisteki elemanda çalışırken sökmek istedi bizim aküyü söktüğü anda stop etti :rolleyes:

mesajı yazış tarzımıza dikkat edersek iyi olur düşüncesindeyim. insanların bilgilerini ve düşüncelerini paylaşmaları için yapılmış bir forumda dikkatli olmalıyız

ayrıca benzinli araçlarda eski yada yeni olsun kutupbaşı söküldüğünde araç stop eder. malum bujile ateşlemeyi aküden aldıkları enerji ile yapıyorlar...

orjinalden yüksek amperli akü kullanımı kablo tesisatının ömrünü kısaltır.
neden amperi yükseltmeyi istiyorsun? müzik tesisatın mı var?
motor çalışırken akü değiştrilmez yoksa beyin yakarsınız bazı konularda konuyu iyi okuyup eğerki bilgi sahibi iseniz öyle cevap yazın yanlış bilgi verip üyelerin kafalarını karıştırmayın tekrar yazıyorum ( motor çalışırken akü sökülmez bunun çok büyük zararı vardır )

Teyp kodu bilinmiyorsa başka bir akü ile takiye yapılırken aracın aküsü sökülür.Kesinlikle çalışırken değil, başka akü ile takviye yapılırken akü değiştirilir böylece teyp kod istemez.

Aku alacaksaniz kesinlikle aku alin mutlu olsun adi

NE aküymüş be olay Oldu
Ama konuyu açan arkadş tan tık yok..

Geri