aracımda antifiriz yok

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mrtcn55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mrtcn55

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iyi günler aracımdan 3 gün önce antifirizi boşalttım vede yerine normal su koydum şu anda havada 15 derece civarı acaba motor donarmı ?

Mertcan Bey ne amacla antifrzi boşalttığınızı bilmiyorum ama öncelikle hala kış ayında olduğumuzu havanın gece veya yarın ne olacağını herhalde TR metrolojisine güvenerek iş yapmıyorsunuzdur :) bu bir,diğer konu ise forumda okursanız antifrzin tek kış için olmadığını göreceksiniz,devirdaimden tutun motor çürümesine boruların çürümesine radyatör çürümesine karşı korur,artı suyun kaynama noktasını yükseltir,iyi bir ısı yalıtımı sağlamak,devirdaim yağlanması termostad yağlanması korunması ve en son kireçlenmeyi önlemek. Hatta hava kabarcıkları oluşmasını bundan dolayı kavitasyon oluşması metal bloku yemeye başlaması dahil.çoğu bu şekilde kullandığı motor blokları çürüyor veya siz satıyorsunuz alan bela ile uğraşıyor ve inanın hayır dualarını eksik etmiyorlardır. Lütfen kızmayın benim kısaca demek istediğim antifriz sırf kış için değildir bu inanış yanlış bilgidir.
Size tavsiyem antifriz koyun sonra pişman olmayın açılacak masraflardan. sonuçta 3 litresi 30tl civarı.Bu nasihatım sırf size değil tüm arkadaşlaradır

Mertcan Bey ne amacla antifrzi boşalttığınızı bilmiyorum ama öncelikle hala kış ayında olduğumuzu havanın gece veya yarın ne olacağını herhalde TR metrolojisine güvenerek iş yapmıyorsunuzdur :) bu bir,diğer konu ise forumda okursanız antifrzin tek kış için olmadığını göreceksiniz,devirdaimden tutun motor çürümesine boruların çürümesine radyatör çürümesine karşı korur,artı suyun kaynama noktasını yükseltir,iyi bir ısı yalıtımı sağlamak,devirdaim yağlanması temrostad yağlanması korunması ve en son kireçlenmeyi önlemek. çoğu bu şekilde kullandığı motor blokları çürüyor veya siz satıyorsunuz alan bela ile uğraşıyor ve inanın hayır dualarını eksik etmiyorlardır. Lütfen kızmayın benim kısaca demek istediğim antifriz sırf kış için değildir bu inanış yanlış bilgidir.
Size tavsiyem antifriz koyun sonra pişman olmayın açılacak masraflardan. sonuçta 3 litresi 30tl civarı.Bu nasihatım sırf size değil tüm arkadaşlaradır

bi hata yaptım boşalttım :cry: fakat havalar soğudu vede motorun donmasından korkuyorum acaba motor donarmı bi bilginiz varmı

Mertcan Bey istanbulda kar bekleniyor galiba havalarda soğuk artı bırakın onu antifriz yukarıda belirttiğim gibi sırf kış için değil, yapacağınız içiniz hem rahat etsin hemde motor sağlıklı olsun,radyatör altı hortumu sökün 3litre kadar suyu boşaltın sonra üst takviye bidonundan antifriz doldurun kapak açık iken motoru çalışıtırın ısınıp devir daim yapınca havasıda gidince kapağı kapatıp turlayın su ile iyice karışsın veya tüm suyu boşaltın kovada antifriz ile karıştırıp ondan sonra huniyardımı ile doldurun,gece dona çeker mi çeker tahmini rapor TR de hiç tutmadığını biliyorsunuzdur.

Hocam niye böyle bişey yaptın daha kışın en sert geçeceği aylardayız, Ocak sonu şubat başı ?
İstanbul'a bugün bir miktar kar yağmış mesela bildiğim kadarıyla?
Bence acilen antfriz koydurun aracınıza. Risk almaya değmez.

Hava durumu 1 derece diyorsa siz onu daha aşağı olduğunu bilin,tahmin hep yanlış çıkıyor burda Ankaradan biliyoruz :)

Hava durumu 1 derece diyorsa siz onu daha aşağı olduğunu bilin,tahmin hep yanlış çıkıyor burda Ankaradan biliyoruz :)

Aynen Selim abi, hele İstanbul'un havasına suyuna güven olmaz demişler :D

donmaz motor felan sıkın tı olmaz,selim beyin dediği gibi antifirizin tek görevi suyun donmasını engellemek değil,yazın bile olması gerekli ;)

arkadaşlar abiler gerekli bilgilendirmeyi yapmışlar ufak bir detay daha var hatırlatmakta yararlı olduğunu düşündüğüm, aracınıza kırmızı organik antifriz alın. motorunuzla uyumlu olan antfriz odur. benzinliklerde de bulunabiliyor.

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim şimdi almaya gidiyorum

Geri