aracım yag eksiltiyor normal mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ulubey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar yağ eksiltme benim bildiğim kadarı ile fabrika verileri çerçevesinde olduğu sürece normal bir durum, yani motor yüksek ısıda iken birşekilde sürekli olarak yağlanıyor ve sonuçta birmiktar yağ buhar oluyor vs kayıp yaşanıyor, ben aracı alalı 5 bin km oldu nerdeyse gram eksilme yok bende eksilme olmamasından şüpheleniyorum acaba motorun içine gerektiği kadar yağ ulaşmıyormu?

yağ eksiltmeyen vectra b varmı?
bence normal kafana takma.

Asıl soru şu bazı konularda örneğin gm ile yağını değiştirenler yağ yakma azaldı yada yakmıyo demişler ne bilim castrol mobil daha iyi yağ bana göre sonuçta gm yı petrol ofisi üretiyo ne dersiniz yağ değişimini hangi marka ile yapmalıyım. Not araç astra g

Her araç aynı miktarda yağ tüketir diye bir kural yoktur. Aracın kullanım şekli (agrasif veya sakin kullanımlar, sürekli uzun yolda veya şehir içinde kullanma, kısa mesafe kullanımları, filitre temizliğine dikkat etme vb.....) yağ tüketimini belirler.

Her araç aynı miktarda yağ tüketir diye bir kural yoktur. Aracın kullanım şekli (agrasif veya sakin kullanımlar, sürekli uzun yolda veya şehir içinde kullanma, kısa mesafe kullanımları, filitre temizliğine dikkat etme vb.....) yağ tüketimini belirler.

aklımda sürekli bir çelişki var. söyleki.
kendi aracım için konuşuyorum, arabamda lpg mevcut ve biraz yağ yakması iyi diye düşünüyorum. çünkü sürekli lpg de kuru kuru çalışıyor. yağ yakma olayı olduğu zman sanki daha iyi gibime geliyor. bu konıdaki fikirin nedir?
birde her yağ yakan araba kötüdür, masraf yapmak gerekir felan gibi çoğu kişinin aklında bir düşünce var.
normal bir değerde yağ eksilten motor normalmidir? başka bir örnek vermem gerekirse çevremdeki bazı toyotalar ne benzin ne lpg ne de dizel olsun damla eksailtme yok...
eğer bu yağ eksiltme işi mühendisliğin gerektirdiği bir durumsa açıklaması nedir?

LPG konusunda yorum yapamıyorum, çünkü bu sistem hakkında fazla bir bilgim yok, o nedenle yanlış bilgi vermek istemem. LPG konusunda sadece formlarda yazılan yorumlar veya kullanıcıların düşüncelerinden oluşan bir bilgim var. İlgi duymamamın nedeni de orjinal olmayan hiçbir uygulamaya sıcak bakmamamdır. Normal şartlarda yağ yakan araba elbette masraf açacağı için kötüdür. Yanlız yağ eksiltme ile yağ yakma farklı şeylerdir. Isınan her sıvıda buharlaşma olur, bunun neticesinde bir takım eksilmelerin olması normaldir. Kullanılan yağın kalınlığı, motor çalışma ısısı buharlaşmanın miktarını belirler. Yeni nesil araçlarda ince yağ kullanıldığı için bir miktar eksilme normal olarak değerlendirilir. Yağ yakan aracın en belirgin özelliği ise egzosunda mavi duman atmasıdır. Zamanla aşınan yağ segmanları nedeniyle yanma odasına giren yağ burada yanar, oluşan duman da egzostan dışarı atılır.

Geri