Aracım gaz kesmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wolkey78
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wolkey78

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar merhaba yeni üyeyim yanlışım olursa affola umarım doğru yere konu açıyorum. Sorunum biraz değişik anlatmaya çalışacağım. Birinci viteste kalkıp araca yüklendiğinde yani devir baya bi yükseldiğinde debriyaj basıp ikinci vites geçireceğim arada ayağımı gazdan cekmeme rağmen sanki topuklamisim gibi davranıyor. Yani geçiş esnasında motor gazi hiç kesmiyor ve red line a dayanıyor 3 saniye kadar öyle devam ediyor ve hemen düşüyor. Bir ikinciside misal ikinci viteste yüklendiğinde ayağımı herseyden cekmeme rağmen araç hala ayağımı gaza bastığımi zannediyor ve ben debriyaja basmadan hiç gaz kesmiyor. Umarım açıklayıcı olmuştur beş yildir kullanıyorum aracı. Bu durum iptal edilmiş ikinci kelebeği aktif hale getirince oldu. Böyle bir sorun yaşayan veya karşılaşan olmuşmudur bilmiyorum. Vakit ayırıp okudüğünüz için teşekkür ederim. Lütfen yardım edin sikinti büyük.

İlginç gaz pedalın da takılma filan var mı? Kontrol ettin mi?

Yok hocam devir tam yükselmeden ister ayakla ister motor üzerinden koklediginde gazda takılma olmuyor. Bu arada günaydın iyi bayramlar.

Arkadaşlar merhaba yeni üyeyim yanlışım olursa affola umarım doğru yere konu açıyorum. Sorunum biraz değişik anlatmaya çalışacağım. Birinci viteste kalkıp araca yüklendiğinde yani devir baya bi yükseldiğinde debriyaj basıp ikinci vites geçireceğim arada ayağımı gazdan cekmeme rağmen sanki topuklamisim gibi davranıyor. Yani geçiş esnasında motor gazi hiç kesmiyor ve red line a dayanıyor 3 saniye kadar öyle devam ediyor ve hemen düşüyor. Bir ikinciside misal ikinci viteste yüklendiğinde ayağımı herseyden cekmeme rağmen araç hala ayağımı gaza bastığımi zannediyor ve ben debriyaja basmadan hiç gaz kesmiyor. Umarım açıklayıcı olmuştur beş yildir kullanıyorum aracı. Bu durum iptal edilmiş ikinci kelebeği aktif hale getirince oldu. Böyle bir sorun yaşayan veya karşılaşan olmuşmudur bilmiyorum. Vakit ayırıp okudüğünüz için teşekkür ederim. Lütfen yardım edin sikinti büyük.

Zamanında ex aracım Astrada benzer durum yaşamıştım ve o zaman sorun gaz telinde çıkmıştı ve gaz teli ( halat) değişmişti , ihtimaller farklı olabilir , bayramınız mübarek ola.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

gaz pedalı ve gaz kelebeği elektronik olmadığından mekanik bir arıza söz konusu. iyi bir usta anında teşhis koyabilir.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Benim karburator değisecek mis usta öyle söyledi. Tekrar sağ olun. İkinci kelebek diyaframi ve rolanti misuru arızalı çıktı. Tamir ettirirsek aynı parayi odersin dedi. Değişecek o yüzden.

Geri