Aracım çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan scorpios
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

scorpios

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
97 model astra aracımın tekleme sorunu nedeniyle ateşleme bobini ve buji kablolarını değiştirdik.Tekleme düzelmişti derken bir gün sonra araç çalışmadı,marş basıyor fakat çalışmıyor.Ustayı çağırdık,egsantrik devir sensörüyle oynadı çalıştı ,dükkana götürdük,sensörü değiştirdik .Dükkandan ayrıldım çalışmada yine zorlanıyordu derken bu sabah yine çalışmadı şimdi ustayı bekliyorum.Bir çok forumda bayağı bir şey okudum.Benzin pompasından benzin geliyordu,bujilerde yeni ,aküde yeni ,buji kablosu yeni.:mad:Problem ne olabilir?teşekkürler.

97 model astra aracımın tekleme sorunu nedeniyle ateşleme bobini ve buji kablolarını değiştirdik.Tekleme düzelmişti derken bir gün sonra araç çalışmadı,marş basıyor fakat çalışmıyor.Ustayı çağırdık,egsantrik devir sensörüyle oynadı çalıştı ,dükkana götürdük,sensörü değiştirdik .Dükkandan ayrıldım çalışmada yine zorlanıyordu derken bu sabah yine çalışmadı şimdi ustayı bekliyorum.Bir çok forumda bayağı bir şey okudum.Benzin pompasından benzin geliyordu,bujilerde yeni ,aküde yeni ,buji kablosu yeni.:mad:Problem ne olabilir?teşekkürler.

Problem ustada gibi geldi bana ustayı değiştirirseniz sorun çözülür:)

Bilgisayara bağladık herşey normal arıza gözükmüyor.Egsantrik devir sensörünün soketi ile oynadık çalıştı ama yine de tek tıkla değil.Motoru soğuyunca tekrar denicem ona göre çalışmazsa usta ayrıntılı olarak dükkanda bakacak.

Sorun belli kablo tesisatı önce soket temas ediyormu yada kabloda kırıklık varmı bakılır ve arıza tespitinden sonra sorun giderilir.sensöre giden soket sağlamsa karşılığınada bakılmalı

inşaallah öyledir.Yarın sabah motor soğukken deneme yapıcaz.

Distribütörü de atlamayın hocam bence

Bobin değişmiş işte, distribütör değişmemiş ki

Karbüratörlü araçlardaki distrübütör dür. Enjektörlü araçlardakine bobin deniyor yani astra da distrübütör değil bobin var oda değişmiş:)

Hala bulamadılar ve bayram sabahı araç çalışmadı şimdi evin önünde duruyor.Motor bir kere çalıştımı arkası geliyor fakat soğudumu çalışmıyor.Usta kafam durdu dedi.

Geri